Hírek

Arab horrorral erősít a Netflix

A Netflix tovább nyit a Közel-Kelet felé, a következő saját gyártású sorozatuk, a Paranormal egyiptomi lesz.

A Magyarországon kevésbé ismert egyiptomi író, Ahmed Khaled Tawfik bestseller horrorkönyveit tervezi sorozatformában adaptálni a Netflix. Ezzel pedig elkészülne a térség első szériája a streaming szolgáltatóra.

Paranormal az 1960-as években fog játszódni, főszereplője pedig Dr. Refaat Ismail. Az ő kalandjait követjük nyomon, ahogy szembeszáll a különböző természetfeletti erőkkel. Tawfik 2018-ban bekövetkezett haláláig 81 zsebkönyvnyi történetet írt a doki szereplésével, így bőven lesz miből építkezni a forgatókönyv készítése során.

A sorozatot Amr Salama rendezi, aki Sheikh Jackson című filmjével a Velencei és a Torontói Filmfesztivált is megjárta – utóbbin közönségdíjat nyert.„Nagyon izgatott vagyok a projekttel kapcsolatban, azóta szeretném megfilmesíteni Ahmed Khaled Tawfik könyveit, amióta eldöntöttem, hogy rendező leszek. A Paranormalt új fényben fogjuk bemutatni, miközben megtartjuk a regények esszenciáját” – nyilatkozta a The Hollywood Reporternek Salama.

Ezzel a szériával együtt a Netflixnek négy saját gyártású sorozata lesz a Közel-Kelet régiójából. A jordániai eredetű fiatal felnőtteknek szóló horror, a Jinn júniusban érkezik, az Al Rawabi School for Girlst pedig áprilisban rendelték be. Az első arab műsor a streaming szolgáltatón egy stand-up comedy est volt, és az Adel Karam: Live From Beirut címet viselte.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..