Hírek

Arany Blende: Melyik a legjobb magyar előzetes?

Az előzetes egy film marketingjének talán legfontosabb része. Felkelti az érdeklődést, megmutatja, mire számíthatunk, mindezt alig pár perc alatt. A trailerek elkészítése már-már maga is művészet, így nem csoda, hogy ma már ezeket a „kisfilmeket” is gyakran díjazzák, itthon ezt az Arany Blende rendezvény szervezői teszik meg.

A trend alól Magyarország sem kivétel, a hazai filmtermésben is megannyi figyelemre méltó előzetest találhatunk, és most végre a méltó elismerést is megkaphatják a készítői. Április 30-án ugyanis megnyílt a nevezés az Arany Blende versenyre, ahová minden olyan magyar film előzetesét szeretettel várják, ami 2019-ben nyilvánosan bemutatott magyar filmhez tartozik.

 

Nem számít a műfaj, minden trailer azonos esélyekkel indul, mindössze annyi a lényeg, hogy minimum 20 másodperc, maximum két és fél perc hosszúságú legyen a nevezett előzetes.

 

A verseny nem csupán az alkotók számára érdekes, hiszen egy ilyen verseny segítségével a közönség is képet kaphat arról, milyen módon próbálták tavaly a mozikba csábítani őket a hazai filmesek, ráadásul ők maguk dönthetnek a közönségdíj sorsáról az online szavazás segítségével. De emellett természetesen egy szakmai zsűri is értékelni fogja a nevezett alkotásokat.

 

A szervezők hosszú távon gondolkoznak, szeretnének egy olyan adatbázist létrehozni, aminek segítségével nyomon lehet majd követni a magyar trailer-trendek alakulását.

 

A nevezésre 2020. május 21-ig van lehetőség.

Avatar

Nardai Dorina

Wehli-Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film. nardaidorina@filmtekercs.hu

Avatar

Sajtóközlemény

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya