Hírek

Elindult az Arany Blende közönségszavazása és összeállt a zsűri

Herendi Gábor is tag az új magyar díj zsűrijében.

Nemrégen jelentették be egy új magyar filmes díj, az Arany Blende megalapítását: a díj az olyan magyar filmelőzeteseknek szól, amik az adott évben nyilvánosan bemutatott magyar filmekhez tartoznak. Negyvenkét filmhez negyvennyolc érvényes trailer és teaser nevezés érkezett az Arany Blendére – írja most a díj szervezőinek sajtóközleménye. Valamint:

a közönségszavazás is elindult és egészen augusztus 15-ig tart.

A szavazás felülete az aranyblende.hu honlap, ahol minden nevezett előzetes megnézhető. Egy látogatónak két szavazata van.

A közönségszavazás mellett szakmai zsűri is értékeli a munkákat. Herendi Gábor képviseli majd a rendezői szemszöget; Ádám Bernadett, a Freeman Film ügyvezető igazgatója a forgalmazói oldalról vizsgálja a nevezéseket; Gergely Zoltán személyében (aki tévécsatornáknál volt senior promo producer korábban) pedig olyan zsűritagot választottak, aki évekig gyártott mozgóképeknek promókat. Baski Sándor, a Filmvilág újságírója és Maros András író, kreatívigazgató egészíti ki a zsűrit új szakmai szempontokkal.

A nevezett negyvenkét film között akad rövidfilm, animáció, dokumentumfilm, tévéfilm és egész estés mozifilm is.

A filmek műfaja és formája ugyan vegyes, a trailerekkel mind egyet akarnak: eljutni a közönségükhöz” – írja a közlemény. – „Az Arany Blende azt vizsgálja, hogy a filmek és közönségük egymásra találásakor milyen szerepe volt vagy lehetett a trailernek. Voltak filmek, amik több trailert is neveztek, meg olyan is, ami teasert is. A mezőny egy tablója annak, hogy hogyan és mennyire volt kreatív a filmeladás tavaly Magyarországon.

A nyilvános szavazással a díj szervezői azt szeretnénk megtudni, hogyan látja a közönség, mely trailereket a legjobb nézni. A legtöbb szavazatot kapó előzetesé lesz a közönségdíj. A zsűri három további díjat oszt majd ki.

A díjátadót szeptemberre tervezik.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya