Hírek

Elindult az Arany Blende közönségszavazása és összeállt a zsűri

Herendi Gábor is tag az új magyar díj zsűrijében.

Nemrégen jelentették be egy új magyar filmes díj, az Arany Blende megalapítását: a díj az olyan magyar filmelőzeteseknek szól, amik az adott évben nyilvánosan bemutatott magyar filmekhez tartoznak. Negyvenkét filmhez negyvennyolc érvényes trailer és teaser nevezés érkezett az Arany Blendére – írja most a díj szervezőinek sajtóközleménye. Valamint:

a közönségszavazás is elindult és egészen augusztus 15-ig tart.

A szavazás felülete az aranyblende.hu honlap, ahol minden nevezett előzetes megnézhető. Egy látogatónak két szavazata van.

A közönségszavazás mellett szakmai zsűri is értékeli a munkákat. Herendi Gábor képviseli majd a rendezői szemszöget; Ádám Bernadett, a Freeman Film ügyvezető igazgatója a forgalmazói oldalról vizsgálja a nevezéseket; Gergely Zoltán személyében (aki tévécsatornáknál volt senior promo producer korábban) pedig olyan zsűritagot választottak, aki évekig gyártott mozgóképeknek promókat. Baski Sándor, a Filmvilág újságírója és Maros András író, kreatívigazgató egészíti ki a zsűrit új szakmai szempontokkal.

A nevezett negyvenkét film között akad rövidfilm, animáció, dokumentumfilm, tévéfilm és egész estés mozifilm is.

A filmek műfaja és formája ugyan vegyes, a trailerekkel mind egyet akarnak: eljutni a közönségükhöz” – írja a közlemény. – „Az Arany Blende azt vizsgálja, hogy a filmek és közönségük egymásra találásakor milyen szerepe volt vagy lehetett a trailernek. Voltak filmek, amik több trailert is neveztek, meg olyan is, ami teasert is. A mezőny egy tablója annak, hogy hogyan és mennyire volt kreatív a filmeladás tavaly Magyarországon.

A nyilvános szavazással a díj szervezői azt szeretnénk megtudni, hogyan látja a közönség, mely trailereket a legjobb nézni. A legtöbb szavazatot kapó előzetesé lesz a közönségdíj. A zsűri három további díjat oszt majd ki.

A díjátadót szeptemberre tervezik.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya