Hírek

Arany Málna 2022: Bruce Willis saját kategóriát kapott

Bruce-Willis-Kozmikus-bun-Arany-Malna

A 2022-es Arany Málna-díjátadón Bruce Willis tavalyi filmjei külön kategóriát kaptak. A legtöbb jelölés a Diana musicalnek jutott.

Leleplezték a 2022-es Arany Málna-díj jelöltjeit. A jelöltek mindig jól mutatják, hogy az adott évben melyek azok a tendenciák, amiből nézőnek és kritikusnak egyaránt elege van. Ahogy megszokhattuk, az idei listán is feltűnik néhány bizarr név, sőt különleges kategória is.

A 2022-es év érdekessége, hogy Bruce Willis saját Arany Málna kategóriát kapott.

Mindannyian emlékszünk még a Die Hard sikerére, ami egészen a harmadik részig nemhogy megtartotta a színvonalat, hanem bizonyos értelemben emelte is azt. Mindez már a múlt, idén pedig az Arany Málna a Bruce Willis legrosszabb alakítása 2021-es filmben kategóriával bővült. A jelöltek:

  • American Siege
  • Apex – Vadászok szigete
  • Kozmikus bűn
  • Deadlock
  • Fortress
  • Midnight in the Switchgrass
  • Gyilkos ösvény
  • Kereszttűzben

Az Arany Málna-díj gáláját minden évben az Oscar előestéjén tartják, a hagyományt pedig idén is megőrzik. Ebben az évben a ceremónia március 26-án esedékes, ahol Bruce Willis legrosszabb alakítása mellett a többi kategória győztesére is fény derül.

Az est nagy esélyese lesz a Diana musical, ami 9 jelölést gyűjtött össze. Christopher Ashley esélyes a legrosszabb rendező díjára, Joe DiPietro a legrosszabb forgatókönyv díjára és a film főbb szereplőit is mind jelölték. „Csak” 5 kategóriában kapott jelölést a Nő az ablakban. Amy Adams indul a legrosszabb női főszerepért, csakúgy, mint Joe Wright a legrosszabb rendező címért. Mindkét film esélyes a tavalyi év legrosszabb filmje díjára is.

A legviccesebb kategória ezúttal is a legrosszabb filmes páros. A mezőny erős, itt van Tom és Jerry (Tom és Jerry), LeBron James és bármelyik Warner mesehős, akivel kosarazik (Space Jam – Új kezdet), de Jared Leto is versenyben van a 10 kg-os latex arcával, geek ruházatával vagy nevetséges akcentusával (A Gucci-ház). Leto ráadásul A Gucci-házért a legrosszabb mellékszereplő kategóriában is kapott jelölést.

A teljes lista a Just Jarred oldalán érhető el.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com