Hírek

Arany oroszlánt nyert a magyar koncertfilm a velencei televíziós fesztiválon

A Concerto Budapest koncertfilmje hozhatta haza a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriában.

A film a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica 2019. december 4-ei, Müpában rendezett közös koncertjéből készült. A közel 2 órás film egyik különlegessége, hogy nem csupán a hagyományos koncertfelvételeknél megszokott technikákat alkalmazta,

a felvétel során külön filmes stáb is részt vett a film elkészítésében

– adta hírül tegnap az MTI.

A film főszereplője a két zenekar mellett Keller András és Gidon Kremer hegedűművészek, a producere és vezető rendezője pedig a MEZZO TV által felkért Szabó Stein Imre, az operatőr Géczy Dávid, az executive producer Keller Annie, a MÜPA-stáb tévérendezője Gémes Katalin, a hangmérnök Vilius Keras, a vágó Lecza Attila és Mukli Bence.

A rendező így nyilatkozott a filmről:

„Számomra az a tanulság, hogy egy filmes igényű zenei felvétel nagyságrendekkel több emberhez tud eljutni a világon és segít megteremteni a klasszikus zene új közönségét. Keller András átütő erejű vezénylése, Gidon Kremer zseniális hegedűhangja és a Concerto Budapest szelleme nélkül persze a kép üres maradt volna.”

A velencei televíziós fesztiválra a világ minden részéről beküldött alkotások 16 kategóriában versenyeztek, és mindegyikben egy filmet díjaznak. Jól mutatja a fesztivál súlyát, hogy olyan alkotások kerültek ki legjobbként, mint például a Paolo Sorrentino rendezte Az új pápa, amely a legjobb tévésorozat kategóriában hozhatta el az Arany Oroszlánt.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com