Hírek

Arany Seprű – Made in China

Kínai filmművészetNyilvánosságra hozták Kínában a 2014 legnagyobb csalódását jelentő hazai filmeknek járó Arany Seprű díj jelöltjeit. Valamennyien több mint 100 millió jüan (4,5 milliárd forint) jegybevételt értek el a hazájukban  közölte a kétes elismerés ötletének atyja a hétvégén Pekingben. 

Cseng Csing-szung egy hónapon át, idén is az interneten, a kínai közösségi média legkülönbözőbb platformjain tette lehetővé a jelölést. Egyelőre ennek alapján választották ki azt a tíz filmet, amelyekből egy több mint 20 tagú szakmai zsűri dönti el, hogy melyek a legérdemesebbek az Arany Seprűre. A végső eredményt március közepén hirdetik ki. A filmek közül két kategóriában hirdetnek majd „győztes veszteseket”, de rendezők, forgatókönyvírók, valamint férfi és női főszereplők is számíthatnak a díjra.

Cseng, aki egy szakmai lapot is vezet, 2010-ben alapította a díjat. Úgy fogalmazott, hogy a nyilvánosság filmekről szóló visszajelzéseit igyekeznek vele és az internetes közvélemény-kutatás eredményével értékelni. Beszámolt róla, hogy a nagyközönség megfogalmazása szerint tavaly a filmtörténet eddigi „legszégyentelenebb, legkevésbé kreatív és legszörnyűbb” kínálatát vonultatták fel a kínai alkotók. Cseng azt is elárulta, eddig még egyetlen „jutalmazott” sem vette át az Arany Seprűt, nem úgy, mint neves nemzetközi rokonát, a hollywoodi Arany Málnát.

A tavalyi filmek idei jelöltjei között van például a Hold királyság fehér hajú boszorkánya vagy a Tiny Times 3. Utóbbi több mint 500 millió jüant (22,5 milliárd forint) bevételt ért el. Az ugyancsak a listára felkerült Monkey King (Majomkirály) ennek a dupláját hozta.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com