Hírek

Aranyélet: indul a magyar HBO merész sorozata

hbo_aranyelet_3November 8-án este 8 órától indul a magyar HBO 8 részes, saját gyártású, izgalmas krimije, az Aranyélet.

Az Aranyélet a harmadik a hazai HBO sorozatok sorában. A Társas játékban még párkapcsolati kérdéseket feszegettek könnyedebben, a Terápia már a komolyabb lelki témák felé fordult, az Aranyélet pedig komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, egy igazi családi drámát mutat meg. A majdnem 80 napon át forgatott sorozatban egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól. A sorozatban megjelenő család életét a „minden rohad, ami fénylik” szlogennel foglalták össze az írók egy mondatban. Az HBO GO oldalán november 8-tól az Aranyélet első része regisztráció nélkül, a további három rész pedig egyszerre elérhető a már regisztrált felhasználók számára!

A krimielemekkel és társadalomkritikával fűszerezett családi dráma főbb szerepeiben Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Olasz Renátó és Anger Zsolt látható. A fiatal rendezők, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron olyan helyszíneket választottak, ahol köntörfalazás nélkül bemutathatók a legmagasabb életszínvonalon élő felső tízezer mindennapjai és a mélyszegénységben élők szürke hétköznapjai is: a fényűző palotától a detoxikálóig láthatunk képeket, visszatükrözve azt a kettősséget, ami a szereplőkre is jellemző.  Senki sem lehet biztos abban, hogy amit az Aranyéletben lát, az valójában úgy van-e, mert itt a látszat néha csalóka, a nézők pedig, ahogy halad előre a sorozat, előbb-utóbb felfedezik majd a karakterek árnyoldalát is.

hbo_aranyelet_2

Az HBO sorozatait eddig is jellemezte a belemenős, bevállalós attitűd. A Maffiózók, a Drót, a Trónok harca vagy a Boardwalk EmpireGengszterkorzó kapcsán már van gyakorlata a csatornának abban, hogyan lehet és kell a némileg nyers tartalmú epizódokat bemutatni. Az Aranyélet szókimondó, és olykor kendőzetlenül kegyetlen őszinteségéből adódóan az utolsó két epizód este 10 órától lesz majd megtekinthető. „Az utolsó két részünk annyira izgalmasra és nyersre sikerült, hogy ezt későbbi kezdéssel láthatják vasárnap este a nézők. Úgy éreztük a rendezőkkel együtt, hogy azt a drámát és feszültséget, mely a végkifejletben kicsúcsosodik, egyszerűen nem lehet visszafogottan és elmismásolva bemutatnunk, hanem igenis oda kell tennünk magunkat és hitelesen kell bemutatnunk azt a családi sorsot és tragédiát, amiről ez az egész sorozat szól. Nem szerettünk volna cenzúrát, így inkább megvártuk ezt a késői időpontot, amikor már őszintén bemutathatjuk, mi is zajlik a szereplők életében” – mondta Krigler Gábor, az HBO kreatív producere.

Akinek vasárnap esténként valamiért más elfoglaltsága lenne, annak sem kell csüggednie, hiszen az HBO GO oldalán is megtekinthető lesz a sorozat. A premierrel egy időben, azaz november 8-án az első epizód mindenki számára hozzáférhető lesz, míg a második, harmadik, negyedik epizód regisztrált felhasználók számára lesz azonnal megtekinthető!

A Filmtekercs kritikáját itt olvashatod.

***

Werk videó, amelyből megtudhatjuk, hogyan készítették az alkotók a film plakátját, a főcímet és a trailert is:

Werk videó, amelyben a főszereplők és az alkotók mesélnek karaktereikről, illetve arról, hogy miért is érdemes nézni majd a sorozatot:

HBO Pressroom

HBO Pressroom

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya