Hírek

Aranyérmes Halhatatlanok – USA Box office (45. hétvége)

Tarsem Singh görög mítoszokat felelevenítő fantasyja, a Halhatatlanok csúnyán a háttérbe szorította Clint Eastwood legújabb rendezői produkcióját (J. Edgar) valamint Dennis Dugan bugyuta vígjátékát (Jack és Jill).

Tarsem Singh A sejt (61,3 M) és a Zuhanás (2,3 M) vizuális attrakciói után nagyon úgy tűnik, hogy a nagyköltségvetésű Halhatatlanok sikerével jogosan fosztja meg a túlbecsült Zack Snydert a látnoki erejű rendezőnek járó címtől. A Mickey Rourke-kal megkeményített Halhatatlanok 32,2 millió dollárt kasszírozott nyitóhétvégéjén, amely eredménnyel a rendező nemcsak a hétvége aranyérmét akaszthatta nyakába, hanem pályájának legerősebb debütálását is elkönyvelhette. A 75 millió dolláros büdzsével rendelkező vérontás mindenesetre megosztja a szakmát.

A Jack és Jillnek semmi köze sincs az ezredforduló kedvelt filmsorozatához, pusztán Adam Sandler debilségének érzékeltetésére hivatott. A komikus ezúttal egy egymást ki nem állható ikerpár kettős szerepében férfiként illetve nőként tündököl, anyagilag nem is rosszul, hiszen a vígjáték 25 millió dollárt keresett a tizenegyes számról szóló hétvégén. Két színész számára is ez az eredmény pályafutásának második legenergikusabb kezdése. Katie Holmes (Batman: Kezdődik, 48,7 M) esetében még nem, de Al Pacino (Ocean’s Thirteen, 36,1 M) esetében már nagyon is meglepetés a bravúr, amelyet már csak az a költői kérdés múl felül, hogy a pénzen kívül mit keres a színészlegenda egy Dennis Dugan-komédiában (Apafej, 163,5 M; Nagyfiúk, 162 M)?

Al Pacinoval szemben a nagyon is szépen öregedő Clint Eastwood a J. Edgarral tért vissza a vászonra. Az FBI egykori igazgatójáról szóló, bő ötven évet felölelő életrajzi film az ötödik helyen nyitott 11,2 millió dollárral. Az Egyesült Államok vészterhes periódusain átívelő biopic vélhetően nem fog az idős korában szárnyra kapó rendező istenített darabjai (Titokzatos folyó, 90,1 M; Millió dolláros bébi, 100,5 M) fölé emelkedni.

A Csizmás, a kandúr ugyan visszacsúszott a dobogó legalsó fokára, de nagyon is megszorította a Jack és Jillt. A Shrek spin-off animációja harmadik hétvégéjén még mindig kiválóan szerepel, hiszen ezúttal 24,7 millió dollárt keresett, s karnyújtásnyi közelségbe került 130 milliós gyártási költségének megtérítéséhez.

Brett Ratner heist-komédiája is viszonylag dicséretes két hetet tudhat maga mögött, hiszen a negyedik helyre elegendő 12,8 millió dollárt csente ki a közönség zsebéből. A Hogyan lopjunk felhőkarcolót? 43,5 millió dolláros tengerentúli összbevétele azonban még igencsak távolinak tetszik a 75 milliós büdzséhez képest.

A Kalandférgek térhatású epizódja három helyet zuhanva a hatodik helyen található. A koreai-indiai páros őrületének bevétele újabb 5,9 millió dollár segítségével már második hétvégéjén meghaladta a 19 milliós költségvetést.

A Lopott idő 4,1 millió dollárnak hála a hetedik pozícióban kapaszkodott meg. Andrew Niccol szánalmas sci-fijét már csak bő tízmillió dollár választja el a 40 milliós büdzsétől.

A Parajelenségek 3. négy helyet zuhant, a 3,6 millió dolláros hétvégi bevétel csak a nyolcadik helyhez volt elegendő. Oren Peli produkciója azonban már megette a kenyere a javát, s negyedik hétvégéjén átlépte a 100 millió dolláros álomhatárt.

A Footloose öt hét után búcsúzni készül tízes toplistánkról, 2,7 millió dolláros hétvégi bevételével a táncfilm a kilencedik helyre pozícionálta magát. Craig Bewer alkotása már a dupláját kereste meg 24 milliós gyártási költségének.

A Vasököl szégyenszemre csak 81,6 millió dolláros tengerentúli összbevétellel távozik a top 10-től, miután a sci-fi-bokszfilm 1,9 millió dolláros keresete a tizedik helyre volt elegendő. Steven Spielbergnek érdemes újragondolnia a robotika érzelgős koncepcióját.

Címkék

Kiss Tamás

Kiss Tamás a Filmtekercs szerkesztője. Gimnáziumi tanárként mozgóképkultúra és médiaismeret, illetve történelem tárgyakat oktat. Rajong a western, a horror és a gettófilm műfajáért, valamint Brian De Palma és Sidney Lumet munkásságáért.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com