Hírek

Mads Mikkelsen a túlélésért küzd – Arctic előzetes

Mads Mikkelsen túlélős filmjének megérkezett az első előzetese. Az Arctic tavaly debütált Cannes-ban.

Az Arctic főszereplőjéről csak annyit tudunk, hogy túlélni próbál a nagy havas semmi közepén, és menteni próbálja egy másik ottragadt ember életét. A film egyetlen hőse a dán Mads Mikkelsen, aki eddig már nem kevésszer bizonyított olyan filmekben mint a Zöld hentesek, Ádám almái, Hannibal-sorozat és a többi. Ezúttal azonban szinte csak ő van, meg a kegyetlen természet, a nagy végtelen fehérség.

„Anélkül, hogy bemutatnák Overgard történetét, Mads Mikkelsen játékának köszönhetően egyre jobban megismerjük őt: fegyelmezett, erős, találékony alkat. A klasszikus túlélőfilmek archetípusa jelenik meg, az, aki miatt jó nézni az ilyen filmeket, mert a néző is meríthet erőt belőle a hétköznapokban.” – írta tudósítónk Cannes-ból, az Arcticról szóló kritikájában.

A filmet a brazil Joe Penna rendezte, akinek karrierjét a Youtube-on szerzett ismeretség indította be. Közel 3 millió követőt sikerült meghódítania. Az Arctic az első nagyjátékfilmje.

 

Keller Mirella

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..