Hírek

Argentína lesz az idei Spanyol és Latin-Amerikai fesztivál díszvendége

spanyolArgentína lesz a díszvendége az idei Spanyol és Latin-Amerikai fesztiválnak, amelynek május 22-én a budapesti Darshan Udvar ad otthont.

A spanyol nyelv iránt érdeklődő közönséget célzó sorozat minden évben egy adott országgal kapcsolatos előadásokkal és érdekes programokkal várja a látogatókat. Alejandra Butti, az Argentin Nagykövetség attaséja az országról mesél a nap folyamán a közönségnek, a Nueve Reinas A kilenc királynő című filmvetítése után pedig Pablo Lerner nyelvtanárral spanyolul értékelhetik ki a látottakat a kezdő és haladó szinten beszélők. Pablo az argentin irodalomba is bevezeti a vendégeket, az argentin szlengről pedig Carlos Guerrero humorista és meglepetés vendége tart rendhagyó előadást

Az argentin ételeket, italokat, különleges étkezési szokásokat Jorge Cantatore, egy belvárosi spanyol étterem séfje mutatja be, de szó lesz a tangó eredetéről és jelentőségéről is, amelyről Czidor Katalin és Bogdán Tihamér tartanak előadást. A programot táncbemutató követi.

Az egész napos rendezvényt a Los Garacas koncertje zárja, akik saját dalaikon túl a legismertebb latin zenékkel is készülnek az estére.

Az előadásokkal párhuzamosan workshopokra és ingyenes bemutató nyelvórákra is jelentkezhetnek a látogatók.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com