Hírek

Cannes virtuális filmpiacán nyit majd az Armageddon Time

cate blanchett

Robert De Niro, Anne Hathaway, Oscar Isaac, Cate Blanchett és Donald Sutherland is szerepelnek majd a James Gray által rendezett, saját gyermekkorának eseményeit feldolgozó Armageddon Time című coming of age drámában.

Elsőként a Variety hozta le, hogy valószínűleg Cate Blanchett is szerepel majd az Armageddon Time című személyes hangvételű filmben, amelynek középpontjában a barátság és a lojalitás témája állnak majd, háttérben a Ronald Reagant frissen elnökké választó Amerikával.

Aggódom, ha valami olyasmiről készítek filmet, ami elsősorban emberekről szól, érzelmekről és emberek közötti kapcsolatokról. Szeretnék érzékenyen közelíteni ezekhez a témákhoz. Sok értelemben igen, ez az én gyerekkorom, de egyben a családi kapcsolatok illusztrációja is sok szinten. Hiszek abban, hogy a legtöbb ember megpróbálja a legjobbat kihozni magából nehéz helyzetekben, ami egy nagyszerű dolog, és mélyen megérint engem.” – nyilatkozta a rendező a film kapcsán.

A film első hivatalos megjelenését a koronavírus-világválság miatt virtuális formában megvalósuló filmvásárra tervezik.

A stábhoz Robert De Niro és Anne Hathaway is csatlakozott, akiket korábban együtt A kezdő című 2015-ös című vígjátékban láthatott a közönség. De Niro következő projektje a „Killers of the Flower Moon” lesz, amiben a tervek szerint Leonardo DiCaprioval szerepel majd együtt.

Pár napja vált nyilvánossá a hír, hogy Oscar Isaac csatlakozott a London című film stábjához, aminek forgatókönyve Jo Nesbo egy rövid lélegzetvételű történetén alapul. A tervek szerint a rendezői székben Ben Stiller ül majd, aki legutóbb a Zoolander 2. stáblistáján tűnt fel ilyen szerepben.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya