Hírek

Cannes virtuális filmpiacán nyit majd az Armageddon Time

cate blanchett

Robert De Niro, Anne Hathaway, Oscar Isaac, Cate Blanchett és Donald Sutherland is szerepelnek majd a James Gray által rendezett, saját gyermekkorának eseményeit feldolgozó Armageddon Time című coming of age drámában.

Elsőként a Variety hozta le, hogy valószínűleg Cate Blanchett is szerepel majd az Armageddon Time című személyes hangvételű filmben, amelynek középpontjában a barátság és a lojalitás témája állnak majd, háttérben a Ronald Reagant frissen elnökké választó Amerikával.

Aggódom, ha valami olyasmiről készítek filmet, ami elsősorban emberekről szól, érzelmekről és emberek közötti kapcsolatokról. Szeretnék érzékenyen közelíteni ezekhez a témákhoz. Sok értelemben igen, ez az én gyerekkorom, de egyben a családi kapcsolatok illusztrációja is sok szinten. Hiszek abban, hogy a legtöbb ember megpróbálja a legjobbat kihozni magából nehéz helyzetekben, ami egy nagyszerű dolog, és mélyen megérint engem.” – nyilatkozta a rendező a film kapcsán.

A film első hivatalos megjelenését a koronavírus-világválság miatt virtuális formában megvalósuló filmvásárra tervezik.

A stábhoz Robert De Niro és Anne Hathaway is csatlakozott, akiket korábban együtt A kezdő című 2015-ös című vígjátékban láthatott a közönség. De Niro következő projektje a „Killers of the Flower Moon” lesz, amiben a tervek szerint Leonardo DiCaprioval szerepel majd együtt.

Pár napja vált nyilvánossá a hír, hogy Oscar Isaac csatlakozott a London című film stábjához, aminek forgatókönyve Jo Nesbo egy rövid lélegzetvételű történetén alapul. A tervek szerint a rendezői székben Ben Stiller ül majd, aki legutóbb a Zoolander 2. stáblistáján tűnt fel ilyen szerepben.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható. Imádja, ha beleköttök az írásaiba! mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya