Hírek

Dave Bautista is játszani fog Zack Snyder Netflixen megjelenő zombifilmjében

Dave Bautista
Kép: Wikipédia

Zack Snyder a Holtak hajnala sikere után visszatér a zombi műfajhoz. Az Army of the Dead című új filmben Dave Bautista az első feltűnő nagy név.

Snyder mostanában belefeledkezett a DC világába, de most ismét visszatér a zombifilmekhez – adta hírül a Variety. Az acélember, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala  és Az Igazság Ligája (negatív és pozitív kritikánk) rendezőjének első filmje rögtön népszerűvé tette a ma 52 éves művészt. A Holtak hajnala Sarah Polley, Ving Rhames és Jake Weber főszereplésével George A. Romero 1978-as eredeti filmjének remake-je. 25 millió dolláros költségvetésével 102 milliós bevételt szerzett. Nem csoda, hogy rögtön nagyobb költségvetésű projektekbe hívták.

Snyder feleségével, Deborah Snyderrel együtt a film producere saját produkciós cégükön keresztül. A szinte újonc, eddig csak a májusban érkező John Wick 3. részét jegyző Shay Hatten és az Arthur király: A kard legendája szerzője írja a forgatókönyvet Zack Snyder ötletéből.

Az Army of the Dead története egy Las Vegas-i zombitámadást ír le, ahol a támadás miatt karanténba fogott kaszinót próbálják éppen kirabolni.

Egy zsoldos hadsereg nagyot kockáztat, és behatol a karanténba, hogy megakadályozza a minden eddiginél nagyobb rablást.

Bautista a készülő projekt előtt még több filmben is látható lesz. Április végén érkezik a Bosszúállók: Végjáték, de a közeljövőben kétszer is moziba kerül még. Júliusban jön az Uber sofőr kalandjait feldolgozó Übergáz, és idén látjuk még a My Spy című akció-vígjátékot is, ahol a Hatalmas kis hazugságok gyerekszínésze, Chloe Coleman lesz a partnere.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya