Hírek

Arnold Schwarzenegger és Jackie Chan találkozása egy másodvonalbeli kalandfilmben – The Iron Mask előzetese

A The Iron Mask röviden összefoglalva egy kosztümös fantasy-kalandfilm, sárkányokkal és a két veterán akciósztár összecsapásával.

Az előzetes első megtekintése után nyilvánvalóvá válik, hogy Schwarzenegger és Chan szerepeltetése nem több ügyes marketingfogásnál, a film nem az ő karakterükre épül. Bár nálunk nem igazán keltett visszhangot, de a The Iron Mask egy korábbi orosz fantasyfilmnek, a Forbidden Empire-nek (részben Gogol egyik írása inspirálta) folytatása.

Az orosz-kínai koprodukcióban készült második rész a 18. században játszódik, és Jonathan Green térképész tudományos felfedezéseit, kalandozásait követhetjük nyomon, amelyek Angliától egészen Kínáig vezetnek. Útja során különféle varázslatokkal és mitologikus lényekkel is találkozik, amelyek közül láthatunk is néhányat a trailerben. A történetről ennél kézzelfoghatóbbat nem igazán lehet írni. Egy biztos azonban,

Schwarzeneggerék párbaja erős B-filmes pillanatnak ígérkezik.

Az alkotást már tavaly bemutatták a Távol-Keleten és Oroszországban is, azonban egyelőre hatalmas bukásnak tűnik. 45 millió dolláros gyártási költségéből mindössze 14 millió dollárt sikerült eddig visszahoznia. Amerikában április 10-től lehet megtekinteni, Magyarországi premierről egyelőre nincs hír.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya