Hírek

Arrival előzetes: Amy Adams űrlényekkel kommunikál Denis Villeneuve filmjében

arrival-2016-movie-amy-adamsHa csak feleannyira lesz szívbemarkoló, mint a Felperzselt föld vagy izgalmas, mint a Sicario, akkor biztosan nagyon várjuk a kanadai rendező, Denis Villeneuve legújabb filmjét, aminek előzetesét ma hozta nyilvánosságra a Paramount Pictures. Arrival Amy Adams-szel és Forest Whitakerrel.

Különös, óriás tojásalakú űrhajó érkezik egy amerikai pusztára, hogy aztán jöjjön a többi a világ különböző tájaira. Egy amerikai tudós, akit Amy Adams játszik, megtanul velük kommunikálni, aztán persze hogy az oroszok elrontják az egészet. Valószínűleg lesz itt káosz és a világ megmentése is, minden bizonnyal azért, mert noha az űrlények jószándékúak, mégis a fegyverlobbi sokkal erősebb.

Ted Chiang, Amerikában született sci-fi novellista 1998-as Story of Your Life című műve szolgál alapul Denis Villeneuve legújabb rendezésének. És amíg az előzetesben több közhelyes dramaturgiai elem is felsejlik, a rendező feszültségteremtő stílusában már többször volt okunk bizakodni, ez most sem lesz másképp.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya