Fókuszban Hírek

Arrival előzetes: Amy Adams űrlényekkel kommunikál Denis Villeneuve filmjében

arrival-2016-movie-amy-adamsHa csak feleannyira lesz szívbemarkoló, mint a Felperzselt föld vagy izgalmas, mint a Sicario, akkor biztosan nagyon várjuk a kanadai rendező, Denis Villeneuve legújabb filmjét, aminek előzetesét ma hozta nyilvánosságra a Paramount Pictures. Arrival Amy Adams-szel és Forest Whitakerrel.

Különös, óriás tojásalakú űrhajó érkezik egy amerikai pusztára, hogy aztán jöjjön a többi a világ különböző tájaira. Egy amerikai tudós, akit Amy Adams játszik, megtanul velük kommunikálni, aztán persze hogy az oroszok elrontják az egészet. Valószínűleg lesz itt káosz és a világ megmentése is, minden bizonnyal azért, mert noha az űrlények jószándékúak, mégis a fegyverlobbi sokkal erősebb.

Ted Chiang, Amerikában született sci-fi novellista 1998-as Story of Your Life című műve szolgál alapul Denis Villeneuve legújabb rendezésének. És amíg az előzetesben több közhelyes dramaturgiai elem is felsejlik, a rendező feszültségteremtő stílusában már többször volt okunk bizakodni, ez most sem lesz másképp.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés