Hírek

ArteKino 2020: Nézz egy hónapon át európai fesztiválfilmeket ingyen!

Az ArteKino Filmfesztivál ugyan az elmúlt négy évben is online formában hozta el nekünk a legrangosabb fesztiválokat megjárt kortárs európai filmeket, idén viszont ez a formátum különösen kapóra jön. Decemberben lehetőségünk lesz rá, hogy bepótoljuk a friss európai alkotások legjavát, méghozzá ingyen.

Az 5. ArteKino december 1. és 31. között tart, és idén is Európa legjobbjait lesz lehetőségünk megtekinteni: olyan filmeket, amik az A-kategóriás fesztiválokon, így Cannes-ban, Velencében, Berlinben vagy Locarnóban taroltak ugyan, az európai mozikban mégsem kaptak méltó figyelmet. Az év utolsó hónapjában viszont bepótolhatjuk őket.

A filmek 45 európai országban, 10 nyelven lesznek elérhetőek ingyen december 1. és 31. között bárki számára, aki ezen az oldalon regisztrál.

Fontos viszont, hogy jegyek limitált számban kaphatók (5000 virtuális jegy filmenként Európa-szerte), így érdemes időben lecsapni rájuk.

A 2020-as kínálatban ezúttal is tíz fiatal kortárs rendező filmje szerepel. Az idei válogatás különösen sokoldalú: szerepel benne dokumentumfilm, fikció, illetve ezek egyvelegei is. Középpontban lesznek európai konfliktusok, friss szemszögből, fiatal filmesek megközelítésében, lehengerlő empátiával és parádés dramaturgiával. Látható lesz majd a 10 kiválasztott alkotás között dokumentumfilm, a Motherland, a Son of Sofia című görög dráma, egy szerb dramedy, az Ivana the Terrible és egy bolgár dráma izgalmas képi eszközökkel, a Cat in the Wall.

Az ArteKino Filmfesztivál médiapartnerei a magyarhangya és a Filmhu. Bővebb információ az ArteKino honlapján olvasható.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com