Hírek

Artmozik éjszakája: erős válogatással érkezik az idei művészfilmmaraton

Jön Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Ramsay, visszatér a Kutyaszorítóban és a Thelma és Louise az Artmozik éjszakája programjában.

Premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket az idei Artmozik éjszakáján, május 11-én késő délutántól másnap hajnalig öt budapesti moziban. A mozik ismét egy-egy tematika köré csoportosították a választékukat.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Művész moziban Rendezők éjjele címmel egyebek mellett Roman Polanski (Igaz történet alapján), Wim Wenders (Merülés a szerelembe) és Lynne Remsey (Sosem voltál itt) új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Tarantino első sikere, a Kutyaszorítóban is visszatér a moziba. Szerepel a programban még David Lowery A Ghost Story, valamint Wes Anderson Kutyák szigete című alkotása is.

A Puskinban Fókuszban az igaz történetek címmel vetítik a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, de premier előtt lesz látható a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjáték is.

A Toldi mozi kínálata Veszélyes szerelmek történetei címmel vonultatja fel a Szicíliai kísértettörténet című olasz-francia-német filmdrámát vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fit. Premier előtt vetítik többek között a Merülés a szerelembe című német-francia-spanyol-amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját.

A Kino Cafe Nők – szerepek elnevezésű válogatásában lesz látható a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és

Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise.

A Tabán mozi magyar alkotásokat tűz műsorára. Többek között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó – Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című alkotását láthatják az érdeklődők.

A teljes program itt olvasható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés