Hírek

Árva Brooklyn – előzetes

Az Árva Brooklyn című filmet Edward Norton nemcsak forgatókönyvíróként és rendezőként jegyzi, a főszerepben is őt láthatjuk majd egy Tourette-szindrómás magándetektív szerepében.

Ez Norton második rendezése a 2000-es Lelkünk rajta után, aminek forgatókönyvéhez egyébként a brooklyni születésű író, Jonatham Lethem 1999-ben megjelent, azonos című New York Times Bestseller regényét vette alapul. 

Az Árva Brooklyn központi karaktere Lional Essrog, egy Tourette-szindrómás magándetektív, aki idős mentora és egyetlen barátja meggyilkolásának ügyében nyomoz az 1950-es évek Brooklynjában. 

az alapfelállás tehát szokatlan. A 19. századi francia neurológusról, Georges Gilles de la Tourette-ről elnevezett ritka betegséget akaratlan mozgások és irányíthatatlan hangadások, úgynevezett tic-ek jellemzik, amik mindenképpen megnehezítik a magándetektívként való érvényesülés útját, amivé mentora, a Bruce Willis által alakított Frank nélkül nem is válhatott volna Lional.

Az Árva Brooklynban Norton és Willis mellett Alec Baldwin, Gugu Mbatha-Raw, Cherry Jones és Willem Dafoe is feltűnik. A film zenéjében  pedig a Radiohead Thom Yorke-ja és a Red Hot Chili Peppers Flea-je is közreműködött.

A film november 1-jén kerül majd a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..