Hírek

Egyértelművé tette az HBO Arya Stark életkorát egy szokatlan jelenet miatt

Az HBO előrement a felháborodásnak, és közölték Arya Stark életkorát a legutóbbi epizódban történt jelenet miatt.

Az alább hír spoilert tartalmaz a Trónok harca 8. évadának 2. részéből!

Egyeseket meglephetett, mikor a Trónok harca utolsó évadának második részében Arya Stark (Maisie Williams) egy meglepő és tőle teljesen szokatlan jelenetben vesz részt. A lány már az évadpremierben is flörtölt a rég nem látott barátjával, Gendryvel (Joe Dempsie). A kovácsfiút már évadok óta nem látta, és azóta mindketten idősebbek lettek. Az epizód egy melankolikus hangulatot célzott be, ugyanis szereplőink Deres falain belül arra várnak, hogy a holtak elérjék őket. Arya pedig arra használja ezt az estét, hogy elveszítse szüzességét Gendryvel.

Tudható, hogy manapság bármi elég ahhoz, hogy a „nép” virtuális vasvillát ragadjon és vadul kommentelni kezdjen. Hiszen nagyjából ezt jelenti ma a kiakadás: dühös reakciók és ezek alapján hírek, negatív sajtó. Legutóbb az ötödik évad egy jelenete okozott felháborodást, amikor Ramsay Bolton (Iwan Rheon) kegyetlen karaktere a nászéjszakáján megerőszakolta Sansa Starkot (Sophie Turner), ezzel elvéve szüzességét. A jelenet igen nyomasztó volt, de a nézői ellenszenv azért is furcsa volt, mert a sorozat legelső epizódjában az egyik főszereplővel, Daenerys Targaryennel (Emilia Clarke) történt hasonló.

A Trónok harca pedig hírhedten feszegeti a határokat, amiket mainstream tévésorozat a képernyőre tehet.

Idén a 22 éves Maisie Williams szexjelenete verheti ki a biztosítékot, de az HBO nem várta meg a balhét, inkább tisztázta, hogy a legkisebb Stark-lány már nem is olyan kicsi. A sok év során halálos fegyverré, és egy igen szenvtelen alakká formálódott Arya Stark egy kicsit emberibb karakternek tűnt, mikor rávetette magát a kovácsfiúra. Az HBO állítása szerint a karakter már elmúlt 18 éves. A nála tíz évvel idősebb Joe Dempsie és Williams aktusa teljesen legális – és érzelmekkel teli.

Williams az alábbiakat nyilatkozta a jelenettel kapcsolatban: „Nagyon érdekes volt, mert ez egy igazán emberi kapcsolat Arya számára. Nem is láthattuk az utóbbi időben ennyire emberinek, mert folyamatosan visszatartotta magában az érzelmeket.”

A Trónok harca 8. évadának 3. epizódja elvileg egy másfél órás egybefüggő csata lesz, így ki tudja, hogy Arya Stark karaktere megéri-e a végét. Lehet, hogy felháborodás helyett utólag örülnek majd a nézők, hogy kijutott neki ez az öröm. Végül is annyi megpróbáltatás után igazán szexelhet egyet az ember anélkül, hogy emberek a szemöldöküket vonogatnák.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com