Hírek

Az Operatőrök Amerikai Társaságának (ASC) jelöltjei

mudbound

Az American Society of Cinematographers jelöltjei: A Mudbound történelmet írt és magyar operatőr is bejutott az év legjobbjai közé!


Újabb mérföldkővel gazdagodott az idei díjszezon, hisz az 1919-ben alapított American Society of Cinematographers történetében először szavazott be női operatőrt az év legjobbjai közé. A megtiszteltetés a nálunk a Netflixen látható Mudbound című történelmi dráma operatőrnője, Rachell Morrisoné, aki a Szárnyas fejvadász 2049 itt már többször díjazott veteránjával (Roger Deakins), a Legsötétebb óra (Bruno Delbonnel), a Dunkirk (Hoyte van Hoytema) és A víz érintése (Dan Laustsen) operatőrei társaságában várja a díjátadó ceremóniát.

Nekünk, magyaroknak is akadt jó hír a jelöltek ismertetésénél, hiszen a Spotlight Awards jelöltjei közé bekerült Herbai Máté, a Testről és lélekről gyönyörű képeiért felelős operatőr. Ő Mihail Kricsman (Szeretet nélkül) és Mart Taniel (November) társaságában versenyez majd a díjért.

Ha lemaradtál, itt tájékozódhatsz a díjszezon korábbi eseményeiről.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés