Hírek

Asia Argento szexuálisan zaklatott egy tinédzsert

Egy fiatal színész azt állítja, a #metoo egyik elindítója 17 éves korában szexuálisan zaklatta.

A New York Times-hoz került dokumentumok szerint Asia Argentónak szexuális zaklatás miatt kell kártérítést fizetnie. Az egykori gyerekszínész és zenész, Jimmy Bennett 380 ezer dollárt követelt tőle, amivel a színésznő is kiegyezett.

Az újság a két művész ügyvédeinek dokumentumaira alapozta a riportját. Ezek szerint Bennett alig volt 17 éves, amikor Kaliforniában egy hotelszobában Asia Argento zaklatta. A színésznő ekkor, 2013-ban 37 éves volt. Kaliforniában 18 éves kortól számít valaki nagykorúnak.

Bizonyítékként a ma 22 éves Bennett egy szelfit is csatolt a beadványhoz, amelyen az ágyban láthatóak a ma 42 éves Argentóval. Hárman is megerősítették az újságnak, hogy a dokumentumok valódiak. Argento ügyvédje, aki a megállapodást intézte a dokumentumban azt írja, a pénz „Mr. Bennettet segíti.”

A dokumentumok szerint Bennett eredetileg 3,5 millió dollárt követelt szorongásra, bevételkiesésre és megfélemlítésre hivatkozva.

Asia Argento egyike annak a 13 nőnek, akik 2017 októberében először vádolták meg Harvey Weinsteint szexuális zaklatással és nemi erőszakkal. Az elmúlt hónapokban a színésznőt barátja, Anthony Bourdain öngyilkossága miatt érték támadások, de sokan a védelmükbe vették őt.

Jimmy Bennett olyan filmekben szerepelt, mint az Oviapu, az Argento rendezte Jeremiah története (amelyben a színésznő fiát játszotta) vagy a Bosch. Újabban zenei karrierjét építi.

Ezzel párhuzamosan Rose McGovan, aki Argentóval együtt a #metoo egyik élharcosának számít, azt írta a Twitteren, hogy „megszakadt a szíve”.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu