Hírek

Assassin’s Creed-dömping a Netflixen: élőszereplős, animációs és anime sorozat is készül a játék alapján

Vajon feledtetik-e a finoman szólva kevéssé kedvelt 2016-os filmfeldolgozás emlékét a streamingóriás videójáték-adaptációi?

A Netflix és az Ubisoft (videójátékokat fejlesztő cég) együttműködésében három Assassin’s Creed adaptáció is tervben van – egy anime, egy animációs és egy élőszereplős sorozat. Ezzel a Resident Evil után ez a második nagy videójáték-franchise, amit a Netflix beszerez magának – írja a Variety.

Az Ubisoft videójáték-szériája 2007-ben startolt el, hogy aztán világszerte óriási népszerűségnek örvendjen. Nem is csoda: a játék univerzuma izgalmas és kreatív. Éppen ez volt az oka annak, hogy sokan a videójáték-adaptációk messiásaként várták a Michael Fassbender főszereplésével (ami szintén jó ómennek ígérkezett) készült feldolgozást, amellyel szemben már 2013-ban nagy elvárásokat támasztottak.

Peter Friedlander, a Netflix saját saját gyártású sorozataiért felelős alelnöke elárulta: „Izgatottan várjuk, hogy partnerkapcsolatban álljunk az Ubisofttal, és életre keltsük azt a gazdag, többrétegű történetet, ami miatt az Assassin’s Creed annyira népszerű.” Hozzátette, hogy

hatalmas globális vonzereje és lélegzetelállító történelme miatt kitűnő alapanyag ahhoz, hogy tovább bővítsék a játék univerzumát,

ezzel még mélyebb elmerülést nyújtva a rajongók és játékosok számára.

Még nem tudni, hogy ki lesz az élőszereplős sorozat showrunnere, így igencsak nehéz következtetni a sorozat hangvételére. Az is rejtély, hogy kapcsolódni fog-e a Justin Kurzel-féle változathoz (bár az elég meglepő lenne), vagy teljesen új szereplőket, színészi gárdát fog felvonultatni a Netflix szériája.

A streamingcsatorna bejelentésének időpontja nyilvánvalóan nem véletlen: november 10-én érkezik a videójáték következő része, az Assassin’s Creed: Valhalla.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés