Hírek

Asterix a Chapms-Elyséen

alain_delonÓkori ünnepség zajlott vasárnap Párizs leghíresebb sétányán, a Champs-Elyséen. A nagynevű Gaumont filmszínház körüli terület megközelítõleg 2500 évet ugrott vissza az időben, római oszlopokkal övezett főtérré alakult.

Ezen az estén csendőrök helyett a kornak megfelelõ ruhába öltözött katonák és centuriók, oldalukon pedig rabszolganők várták, hogy a mozi elé kiterített vörös szõnyegen modern kori gladiátorok és legendás színészek vonuljanak végig, akik a legújabb Asterix-kaland, az Asterix az Olimpián díszbemutatójára érkeztek. A film francia kultuszának erősségéről az a több száz rajongó tett tanúbizonyságot, aki már órákkal az esemény elõtt a helyszínre ment, hogy kedvencei bevonulását élőben láthassa. Sokan meghívó nélkül próbáltak valahogyan besurranni a vetítésre, kevés sikerrel, ugyanis a római katonák nagyon szigorúan ellenőrizték a vendéglistát, és összeakasztott bárdjuk csak a belépésre jogosult személyek előtt nyílt szét. A közönség hatalmas üdvrivalgása közepette indult a díszes diadalmenet, ahol olyan VIP szereplõk vonultak végig, mint a színész José Garcia, a pankrátor Nathan Jones, vagy éppen a világ leghosszabb lábú modellje, a gyönyörű Adriana Karembeu. A múltból egyszer csak megjelent a ma Alain Delonnak nevezett Cézár is, akinek jelenléte úgy tűnik, több mint két évezrededdel később is grandiózus, hiszen a leghangosabb éljenzést váltotta ki alattvalóiból. Legalább akkora ovációban volt része XXI. századi gladiátorunknak, Michael Schumachernek is, aki a filmben Asterixet (Clovis Cornillac) és Brutust (Benoit Poelvoorde) próbálja lekőrözni piros lovaskocsijával.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés