Hírek

At Home címen karanténantológiát készít az HBO

Öt spanyol rendezőt fog össze az HBO, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakuló izolációból és izolációról készítsenek minisorozatot. Az At Home című antológia különálló történeteket mesél el, amikben a közös az, hogy a bezártságból fakadó kérdéseket járnak körbe.

A koronavírus-járvány már hetek óta az emberek mindennapjának részét képezi világszerte. Míg a legtöbbünknek ez szimplán azt jelenti, hogy nem mozdulunk ki az otthonunkból, mások lehetőséget látnak a házfogságban. Mi is írtunk már arról például, hogy David F. Sandberg horrort forgatott a feleségével otthon, míg Josh Gad a saját házából szinkronizálja a Jégvarázs Olafját egy minisorozat kedvéért. Az HBO Europe is hasonlóra készül, öt spanyol rendezőt fog össze egy karanténantológia elkészítésére, írja a The Hollywood Reporter.

At Home, azaz Otthon lesz a címe ennek az ötrészes sorozatnak, a témája pedig a karantén, az elzárkózás, a testi-lelki izoláció lesz. Az antológia epizódjait a rendezők saját otthonukban veszik fel, a stábot azok képezik, akikkel együtt laknak, de valamennyi felszerelést (köztük egy okostelefont) biztosít a csatorna nekik. A projektben részt vevő öt rendező: Leticia Dolera, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz, Carlos Marqués-Marcet és Elena Martín.

David F. Sandberg bizonyította, hogy otthonról is lehet hátborzongató horrort rendezni.

 

Az antológia több zsánert és témát is felölel majd. Az közös lesz az epizódokban, hogy a koronavírus-járvány közepette felmerülő kérdéseket járják majd körbe. Mi történik, ha a barátod épp a kijárási tilalom bejelentése előtt hagy el? Vagy ha épp a közös elszigeteltség alatt jössz rá, hogy nem illetek össze a párotokkal? Az otthoni bezártság lehet végtelenül felszabadító? Milyen, ha a világ hirtelen egy hét barátból álló társadalomra szűkül? Be lehet utazni a világot úgy, hogy ki sem mozdulsz a szobádból?

Az At Home minden epizódja nagyjából 15 perc hosszú lesz. Spanyolországban az elkövetkező hetekben fog megjelenni, de később más európai országokban is bemutatják.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés