Hírek

Átadták a 2013-as Arany Medál-díjakat

arany_medal_2013Az Arany Medál-díj közönségszavazásán Szász Jánost választották az év rendezőjének, Háy Jánost pedig az év írójának. Idén hatodik alkalommal adták át a díjat a színjátszás, a filmművészet és az irodalom kimagasló alakjainak.

Az év rendezőjének Szász Jánost választotta a közönség az Arany Medál-díj szavazásán, az év írója kategóriában pedig Háy János vehetett át kitüntetést a díj alapítójától, Mészáros Mártontól. A korábbiakhoz hasonlóan idén is több kategóriában, hazai és nemzetközi művészekre szavazhatott a közönség.

Az év színészének Kulka János Kossuth-díjas színművészt, az év színésznőjének pedig Tenki Rékát, a Nemzeti Színház tagját választották. Életműdíj kategóriában Törőcsik Mari (2011) és Bodrogi Gyula (2012) után idén Molnár Piroska Kossuth-díjas színművésznőt tüntették ki.

Az idei díjátadásra a frissen felújított Bethlen Téri Színházban került sor 2013. december 5-én.

Avatar

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya