Hírek

Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit

Összesen harminc, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotó részesült elismerésben a 25. Országos Diákfilmszemlén.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A fiatal alkotók összesen száztíz filmmel neveztek az Aranytíz Művelődési Központban megrendezett Országos Diákfilmszemlére, ami augusztus 22-én kezdődött és a mai napon zárult.

A rendezvény nagydíját Fái Bernadett Az idő vasfoga című szociografikus dokumentumfilmje nyerte el. Bánsági Petronella Kémlány című műve az általános iskolás korcsoportban lett fődíjas, a középiskolások közül Kancsó Péter és a 12/A Utópiák című alkotása, míg a fiatal filmesek körében Sipos Bence és Halász Gábor Váratlan vár a határon című alkotása kapta meg az elismerést – közölték a szervezők az MTI-vel.

További 26 fiatal filmes különdíjakat vehetett át többek között a művét jellemző emberségességért, a hiteles ábrázolásért, az eredeti ötletért, a tiszta művészet közvetítéséért és a mély gondolatért. A POLIFILM Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 25. alkalommal rendezte meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Gratulálunk a győzteseknek!

 

Podcast

Hirdetés

Hirdetés