Hírek

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat

Átadták a Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjakat kedden Budapesten, az elismeréseket a televíziós és rádiós műsorkészítés színvonalas fejlődésének támogatására hozták létre.


Hirdetés

Kamera Korrektúra elismeréseket hat kategóriában osztottak ki. Hír-hírháttér kategóriában az RTL KLub Szexuális zaklatás a gyermekotthonban című műsora volt a legjobb a zsűri szerint, a portrék és dokumentumfilmek között a TV2 Magyar csapat – “még 50 perc” alkotása nyerte az első díjat. Kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok kategóriában a Spektrum Brutális biológia sorozata második évadának első része nyerte az első helyezést, a szórakoztató és zenei műsorok közül a TV2-n futó Sztárban sztár negyedik évadját ítélték a legjobbnak.

A tévéfilmek, tévéjátékok közül a zsűri az RTL Klub Válótársak című produkciójának ítélte a kategóriagyőzelmet, a tv- vagy műsorarculatok közül a Comedy Centralon látható két animációs sorozat, a South Park, illetve a Family Guy promóciója megosztva kapta az első helyezést.

A gála különdíját a Magyar Média Mecenatúra Médiatanács által támogatott film, a Magyar korridor – Varsó 1944 című film nyerte el. A több száz éves lengyel-magyar barátság egyik legszebb felvonása, amikor a varsói felkelés leverésére kiadott náci parancsot a Lengyelországban harcoló II. magyar tartalék hadtest vezérkara megtagadta. A 30 ezer fős magyar kontingens nemcsak kijátszotta katonai szövetségesét, hanem a honvédek  jelentős mennyiségű lőszer-, fegyver-, élelmiszer- és gyógyszertámogatást is nyújtottak a lengyel fővárosban harcoló Honi Hadseregnek, amelynek köszönhetően a 2 napra tervezett harc több mint két hónapig kitartott.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.