Hírek

Audrey Hepburn életét is sorozatba foglalják

Jacqueline Foyt, A férjem védelmében című széria írója lesz a szerzője az Audrey című sorozatnak, mely az ikonikus színésznő karrierjébe és életébe enged betekintést.


Hirdetés

Az ifjú pápa, a Briliáns barátnőim és az Akik mi vagyunk sorozatokat készítő cég, a Wildside produceri felügyeletével készül majd az Audrey, melynek készülésében a színésznő egy hozzátartozója is szerepet vállalt. A széria ugyanis Hepburn fia, Luca Dotti és Luigi Spinola újságíró cselekményváza alapján készül. Dotti apja az olasz Andrea Dotti pszichiáter volt, akihez a színésznő 1969-ben ment feleségül, majd 13 év együttlét után váltak el.

Audrey Hepburn az egyik legismertebb arca volt a 20. századi Hollywoodnak.

Széles körben ünnepelték tehetsége, megnyerő jelenléte és eleganciája miatt. Filmográfiájában olyan klasszikusok szerepelnek, mint a My Fair Lady, a Római vakáció, a Sabrina vagy az Álom luxuskivitelben. Pályája során egy Oscar-díjat is szerzett.

Audrey Hepburn a My Fair Lady című filmben

Humanitárius aktivizmusa is ismert volt. 1988-ban az UNICEF jószolgálati nagykövetévé vált, 1993-ban pedig megkapta a Jean Hersholt Humanitárius Díjat. Rákos megbetegedés folytán ugyanebben az évben hunyt el.

Audrey Hepburn még nem dramatizálták ilyen formában mozgóképen, mint ahogy a mostani produkció igyekszik. A Variety információi alapján a készítők igyekeznek megmutatni a való embert, amit az ikon mögött találhatunk, és amit a legtöbben nem ismerhettek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.