Hírek

Augusztus 15-én jön az Apokalipszis most végső verziója

Apokalipszis most (Francis Ford Coppola, 1980)

Nyáron új, nemes egyszerűséggel csak végső vágásnak (Final Cut) hívott verzió érkezik Francis Ford Coppola háborús klasszikusából, az Apokalipszis mostból (Apocalypse Now). Az Apocalypse Now Final Cut tegnap este mutatkozott be a Tribecai Filmfesztiválon, az amerikai mozikban pedig majd augusztus 15-én debütál.

A korábban a Deadline-nak adott interjújában a rendezőóriás elmondta, hogy azért volt szükség az újabb verzióra, mert az eredeti változatot túl rövidnek, a 2001-es rendezői változatot pedig túlságosan hosszúnak érezte. Az újravágott film természetes a gyűjtők számára is elérhető lesz: augusztus 27-én kétdobozos verzióban (4K Ultra HD Combo Pack és Digital 4K Ultra HD) is megjelenik – tudtuk meg az Entertainment Weeklyről.

Az idén negyvenedik jubileumát ünneplő filmet, mely Joseph Conrad A sötétség mélyén című kisregényének laza adaptációja, két Oscar-, két BAFTA-, három Golden Globe-díja mellett a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával is elismerték. A film főbb szerepeiben Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Frederic Forrest, Laurence Fishburne, Dennis Hopper és Harrison Ford láthatók.

A filmet mindenképpen érdemes lesz megnézni, nemcsak az új vágás, de a parádés felújítás miatt – ilyen szépnek valószínűleg még sosem láttuk a naplementében repülő helikoptereket.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.