Hírek

Augusztus 15-én jön az Apokalipszis most végső verziója

Apokalipszis most (Francis Ford Coppola, 1980)

Nyáron új, nemes egyszerűséggel csak végső vágásnak (Final Cut) hívott verzió érkezik Francis Ford Coppola háborús klasszikusából, az Apokalipszis mostból (Apocalypse Now). Az Apocalypse Now Final Cut tegnap este mutatkozott be a Tribecai Filmfesztiválon, az amerikai mozikban pedig majd augusztus 15-én debütál.

A korábban a Deadline-nak adott interjújában a rendezőóriás elmondta, hogy azért volt szükség az újabb verzióra, mert az eredeti változatot túl rövidnek, a 2001-es rendezői változatot pedig túlságosan hosszúnak érezte. Az újravágott film természetes a gyűjtők számára is elérhető lesz: augusztus 27-én kétdobozos verzióban (4K Ultra HD Combo Pack és Digital 4K Ultra HD) is megjelenik – tudtuk meg az Entertainment Weeklyről.

Az idén negyvenedik jubileumát ünneplő filmet, mely Joseph Conrad A sötétség mélyén című kisregényének laza adaptációja, két Oscar-, két BAFTA-, három Golden Globe-díja mellett a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjával is elismerték. A film főbb szerepeiben Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Frederic Forrest, Laurence Fishburne, Dennis Hopper és Harrison Ford láthatók.

A filmet mindenképpen érdemes lesz megnézni, nemcsak az új vágás, de a parádés felújítás miatt – ilyen szépnek valószínűleg még sosem láttuk a naplementében repülő helikoptereket.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..