Hírek

Képregényrajongók, gyülekező! – Augusztusban jön a Budapest Comic-Con

Nagy hír a hazai képregény-, manga-, sci-fi-, fantasy-, cosplay-rajongók számára: 2020 nyarától hazánknak is lesz saját Comic-Conja!

A keményvonalas geek-ek készíthetik, illetve gyűjthetik a menőbbnél menőbb jelmezeket, hiszen augusztusban elsőként kerül megrendezésre Magyarországon is a Comic-Conja! A Budapest Comic-Cont augusztus 15. és 16. tartják meg, és számtalan érdekességgel, színes programmal, és világsztárok sorával várja az érdeklődőket.

A képregény, sorozat-, és filmrajongók találkozói világszerte hatalmas és egyre növekvő népszerűséggel bírnak.

A legnagyobbnak számító San Diego-i Comic-Con mellett több nagyvárosban is rendeznek ilyen eseményeket, és ebben az évben végre mi is belekóstolhatunk ezek hangulatába.

A PlayIT és Mineshow rendezvénysorozatok szervezőjeként hírnevet szerző Meex Agent Kft. hozza el nekünk a Comic-Cont. Az esemény sok külföldi és hazai filmes hírességet, továbbá nemzetközi cosplay és anime sztárokat ígér. A kínálatban szerepelnek közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, előadások, de videojátékok, képregények, kártyajátékok, e-sportversenyek és vásárlási lehetőségek is várják majd a boldog résztvevőket.

Csanda Gergely, a rendezvény szervezője sajtóközleményben mesélt arról, mi minden várható: „Hatalmas lehetőség és kihívás számunkra, hogy megrendezhetjük az első magyarországi Comic-Con-t. Több országban jártam és látogattam végig a rendezvényt, mert cégünk már évek óta tervezi, hogy ezt a nemzetközi szinten is ismert fesztivált elhozza a hazai érdeklődők számára. A Comic-Con egy popkulturális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók jellemzően többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni.”

„Célunk, hogy pár éven belül az egyik legjelentősebb Con legyen a budapesti rendezvény Európában” – hangsúlyozta. A rendezvény honlapja és Facebook oldala már működik. Csanda ígérete szerint ezeken a felületeken fokozatosan fogják bejelenteni a részleteket, például a pontos helyszínt és a sztárvendégek személyét is.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..