Hírek

Augusztusban láthatjuk az X-Men horrorfilmet

A The New Mutants premierdátuma megszületett: augusztus 28.

Régóta cikkezünk a The New Mutants filmről: eredetileg a 20th Century Fox terve volt az X-Men sorozat horrorelemekkel való megújítása, de aztán a stúdiót felvásárolta a Disney (erre azért még mindig vesz az ember egy nagy levegőt), és aztán megérkezett a koronavírus-járvány – de most megvan a film premierdátuma végre: augusztus 28-án láthatjuk (írja a The Hollywood Reporter).

A filmet még 2017-ben forgatták le; a rendező Josh Boone, a főbb szereplők Maisie Williams, Anya Taylor-Joy és Charlie Heaton. Eredetileg 2018 áprilisában mutatták volna be. Azonban a tesztközönségen kívül mégsem láthatta senki: a premierdátumot folyamatosan tolták, újraforgatásokról is adtak hírt, és végül a járvány tette lehetetlenné a legutóbbi dátumot.

A legújabb Marvel film egy világtól elzárt kórházban játszódik – írtuk legutóbb, amikor a változatosság kedvéért épp streaming bemutatóra készült a stúdió –, ahol megfigyelés alatt tartják a címszereplő tinédzserkorú mutánsokat. Az intézményben azonban egymást követik a megmagyarázhatatlan jelenségek, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a főhősöket valamiért fogva tartják a kórházban.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.