Hírek

Ausztrál filmdíjat nyert a Symphony No. 42

symphony 42 (Bucsi Réka)Bucsi Réka diplomafilmje, a Symphony No. 42 című digitális rajzanimáció nyerte a legjobb animáció díját, a SAE Institute nevű magánegyetem felajánlását a melbourne-i filmfesztiválon, Ausztrália vezető nemzetközi filmes eseményén közölte a Magyar Filmunió, a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege vasárnap az MTI-vel.

A fesztivált 53. alkalommal rendezték meg idén, a játék-, rövid- és dokumentumfilmeket is felvonultató programba 57 országból érkeztek filmalkotások, a rövidfilmes díjakat vasárnap este adták át.

A Symphony No. 42 a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció (MOME Anim) tanszékén készült. A februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be először, majd számos elismerésben részesült, köztük Halle, Hongkong, Lisszabon, Pordenone és Poznan nemzetközi filmfesztiváljain.

Az animációs rövidfilm, amely július 31-től a Frank című angol vígjáték kísérőfilmjeként a hazai mozikban látható, rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák, a szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

A Symphony No. 42 producere Fülöp József, a MOME rektora, az Animáció tanszék korábbi vezetője, vágója Czakó Judit, sound designere Lukács Péter Benjamin. Bucsi Réka 2013-ban végzett a MOME Animáció szakán, jelenleg az Animation Sans Frontieres nemzetközi animációs workshop résztvevője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com