Hírek

Az Avatar-folytatások forgatásáról derültek ki újabb részletek egy Instagram-posztból

Avatar (2009)

Az Avatar-folytatások forgatásáról 9 órával ezelőtt tett ki egy Instagram-posztot Jon Landau producer.

James Cameronék 2017 szeptemberében láttak neki az Avatarfolytatások felvételeihez, amivel kapcsolatban egy kicsit több, mint egy hete írtam legutóbb, a meredek költségvetési adatokkal kapcsolatban.

avatarAkkor az még bizonytalan volt, hogy a stáb mikor tudja majd újra elkezdeni a tényleges forgatási munkálatokat, bár az Új-Zélandi Filmbizottság a Deadline kérdésére már megerősítette, hogy Cameronék számára a lehetőség nyitottá vált, így számítani lehetett arra, hogy rövid időn belül gőzerőkkel indulnak majd újra be a 2. és a 3. rész  munkálatai.

A 4,9 millió lakosú szigetországban, – ahol március közepén függesztették fel az Amazon nagy költségvetésű A Gyűrűk Ura sorozatának forgatását is – néhány tucat esetet regisztráltak, amikor lezárták a határokat, így a fertőzések számát sikerült megnyugtatóan alacsonyan tartani.

Ennek köszönhetően a hír most már hivatalos, a helyszín pedig elő van készítve: James Cameron és csapata készen áll a COVID-19 koronavírus-világjárvány következtében elrendelt kényszerszünet utáni továbblépésre.

Ennek örömére Jon Landau producer a következő szöveg kíséretében tett ki egy Instagram-posztot:

Készen állunk a forgatás folytatására – nem is lehetnénk izgatottabbak. Jövő héten ismét Új-Zéland felé vesszük az irányt. Addig is vessetek egy pillantást Matadorra (a kép alsó felén) és Picadorra (felül) – alig várom, hogy több információt is megoszthassak veletek.

James Cameron egyébként még 2018-ban jelentette be, hogy az összes kulcsjelenetet leforgatták a színészekkel a 2. és a 3. részhez, ami után sok hónapos (akár éves) utómunkálatokkal számoltak. Erre, a váratlan események hatására, az elmúlt hónapokban több ideje jutott Cameronnak.

Jelen állás szerint az Avatar 2. része 2021. december 17-én, a 3. rész 2023 decemberében, a 4. 2025-ben, az 5. pedig 2027-ben kerül majd a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..