Hírek

Az Avatar-folytatások forgatásáról derültek ki újabb részletek egy Instagram-posztból

Avatar (2009)

Az Avatar-folytatások forgatásáról 9 órával ezelőtt tett ki egy Instagram-posztot Jon Landau producer.

James Cameronék 2017 szeptemberében láttak neki az Avatarfolytatások felvételeihez, amivel kapcsolatban egy kicsit több, mint egy hete írtam legutóbb, a meredek költségvetési adatokkal kapcsolatban.

avatarAkkor az még bizonytalan volt, hogy a stáb mikor tudja majd újra elkezdeni a tényleges forgatási munkálatokat, bár az Új-Zélandi Filmbizottság a Deadline kérdésére már megerősítette, hogy Cameronék számára a lehetőség nyitottá vált, így számítani lehetett arra, hogy rövid időn belül gőzerőkkel indulnak majd újra be a 2. és a 3. rész  munkálatai.

A 4,9 millió lakosú szigetországban, – ahol március közepén függesztették fel az Amazon nagy költségvetésű A Gyűrűk Ura sorozatának forgatását is – néhány tucat esetet regisztráltak, amikor lezárták a határokat, így a fertőzések számát sikerült megnyugtatóan alacsonyan tartani.

Ennek köszönhetően a hír most már hivatalos, a helyszín pedig elő van készítve: James Cameron és csapata készen áll a COVID-19 koronavírus-világjárvány következtében elrendelt kényszerszünet utáni továbblépésre.

Ennek örömére Jon Landau producer a következő szöveg kíséretében tett ki egy Instagram-posztot:

Készen állunk a forgatás folytatására – nem is lehetnénk izgatottabbak. Jövő héten ismét Új-Zéland felé vesszük az irányt. Addig is vessetek egy pillantást Matadorra (a kép alsó felén) és Picadorra (felül) – alig várom, hogy több információt is megoszthassak veletek.

James Cameron egyébként még 2018-ban jelentette be, hogy az összes kulcsjelenetet leforgatták a színészekkel a 2. és a 3. részhez, ami után sok hónapos (akár éves) utómunkálatokkal számoltak. Erre, a váratlan események hatására, az elmúlt hónapokban több ideje jutott Cameronnak.

Jelen állás szerint az Avatar 2. része 2021. december 17-én, a 3. rész 2023 decemberében, a 4. 2025-ben, az 5. pedig 2027-ben kerül majd a mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya