Hírek

Ayrton Senna életéről készít minisorozatot a Netflix

Ayrton-Senna-Netflix
Senna (2010)

A Netflix nyolc részen keresztül meséli el Ayrton Senna, vagyis talán a legikonikusabb Forma-1-es pilóta történetét.

Ayrton Senna da Silva életéről gyárt nyolcrészes minisorozatot a Netflix, tudta meg a Variety. A brazil származású világhírű Forma-1-es pilóta háromszor lett világbajnok a sportágban. A minisorozat Senna személyiségére és családi kapcsolataira koncentrál majd. A sorozat kiindulópontja a versenyző Angliába költözése lesz, mikor elkezdett felfelé ívelni a karrierje.

A csúcspont pedig adja magát: a tragikus verseny az olaszországi Imolában, ahol Ayrton Senna életét vesztette a San Marinó-i nagydíjon 1994-ben.

A tervek szerint a széria több nemzetközi helyszínen forog majd, többek között a házban, ahol Senna felnőtt, ahová a rokonai betekintést engednek.

„Nagyon különleges, hogy lehetőséget kapunk, hogy elmeséljük a történetet, amit eddig csak kevesek tudtak. A Senna család elkötelezett, hogy létrejöjjön ez a sorozat, ami teljesen egyedülálló és példátlan. Mindebben a Netflix lesz partnerünk”

– mondta Viviane Senna, Ayrton testvére. A sorozat producerei Fabiano és Caio Gullane (Az első áruló) lesznek. Elmondásuk szerint „Senna olyan ember, akire szükségünk van. Egy fiatal, aki harcolt az álmaiért és sok akadályt leküzdött, hogy képviselhesse nemzetét. Senna egyesíti Brazíliát.”

Ayrton Senna életéről korábban már számos dokumentum és tévéfilm készült. Mind közül a legnagyobb népszerűségre Asif Kapadia dokumentumfilmje (Senna) tett szert.

A Netflix a Senna sorozat premierjét 2022-re tervezi. Arról egyelőre nincs hír, hogy a minisorozatban ki fogja alakítani a legendás pilótát. Ti kit látnátok szívesen a szerepben?

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya