Hírek

Az 1917 sztárja egy újabb történelmi filmben – True History of the Kelly Gang előzetes

George MacKay ezúttal egy ausztrál westernben szerepel Russel Crowe mellett. A film az előzetes alapján nem spórol az erőszakkal.

Megérkezett az előzetes a True History of the Kelly Gang című ausztrál westernhez, amiben az 1917 hősi angol katonáját alakító George MacKay a címszereplő. Ned Kelly törvényen kívüliként élt a 19. század második felében, úgynevezett bushranger volt. A film Kelly életét követi nyomon, ahogy vasból golyóálló páncélokat gyárt bandájával, majd ezekkel felvértezve szállnak szembe a zsarnoki elnyomással.

A film alapját az azonos című 2000-ben megjelent regény szolgáltatta Peter Carey tollából. A forgatókönyvet Shaun Grant jegyzi, aki korábban a Berlin Syndrome című pszichothriller forgatókönyvét is írta. A rendezői székben az a Justin Kurzel foglal helyet, aki a Macbeth, vagy sokkal inkább az Assassin’s Creed kapcsán lehet ismerős.

George MacKay volt a főszereplője az Oscar-jelölt és technikailag bravúros 1917-nek. Mellette olyan színészek tűnnek fel az ausztrál bozótvilágban, mint az Oscar-díjas Russel Crowe (Gladiátor), Nicholas Hoult (X-Men: Sötét Főnix, Mad Max: A harag útja), Esse Davis (Babadook) vagy Charlie Hunman (Arthur király: A kard legendája).

„Nem érzelgős, brutális, nyers, zsigeri. Ned Kelly története a világtörténelem egyik legnagyobb odüsszeiája, és nagyon izgatott vagyok, hogy filmre vihetem egy új mozis szemmel” – idézi a Comingsoon Kurzel korábbi szavait.

Az előzetest látva a rendezőnek pedig igaza van! A szürke és ködös bozótos világában egy valóban vad és erőszakos Ned Kellyt látunk, akinek a bandája a páncélok nélkül is acélkeménységű. A halott western környezetben Russel Crowe pisztolyai is mintha nagyobbat dördülnének. A trailer alapján pedig MacKayben több is rejlik, mint 2 órás első világháborús rohanás.

A True History of the Kelly Gang ősbemutatója még ősszel volt a Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon. Az Amerikai Egyesült Államokban április 24-én kerül mozikba – amennyiben a koronavírus miatt nem módosítanak a dátumon. Május elejétől pedig online is elérhetővé válik elsősorban a Stan ausztrál szolgáltatónál.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya