Hírek

Az Agymanók 2. az év legnagyobb premierjét szállította

A Disney és a Pixar varázslata végre ismét működni látszik: az Inside Out 2. a 2024-es év eddigi nyertese, ami a premiernapi bevételeket illeti, 62 millió dollárral.

Pénteken és az előzetes vetítéseken együtt összesen szemkápráztató 62 millió dollárt keresett az Agymanók 2. c. Disney-Pixar animáció, 4.440 helyszínen keresztül a hazájában, az Egyesült Államokban – írja a Variety. A filmnek így nem lesz nehéz dolga túlszárnyalni a Dűne 2. 82,5 millió dolláros nyitóhétvégi debütálását és így megszerezni 2024. legerősebb nyitóhétvégéjét.

Sőt, a tavaly nyári Barbie film óta az Agymanók 2. lehet az első film, ami a nyitóhétvégéjén túlszárnyalja a 100 millió dolláros összeget hazájában.

A Pixar számára különösen nagy megkönnyebbülés lehet a hír, mivel a stúdió az elmúlt években leginkább csak küszködött a kasszáknál. A Disney a COVID-járvány idején olyan filmeket küldött közvetlenül a Disney+ streamingplatformra, mint a Soul és a Luca, és ez a Pixar vezetője (és az eredeti Agymanók rendezője), Pete Docter szerint a közönséget arra kondicionálta, hogy a stúdió filmjeit streaming-en nézze meg a mozik helyett.

Most pedig úgy tűnik, hogy az Agymanók 2. a Pixar eddigi öt legjobb hazai nyitófilmje közé kerül, valahol A Hihetetlen család 2 (182 millió dollár), a Dory nyomában (135 millió dollár), a Toy Story 4 (120 millió dollár) és a Toy Story 3 (110 millió dollár) közé. Feltűnő egyébként, hogy ezek mindegyike folytatás.

A film kritikái általánosan pozitívak, és a korai mozilátogatók imádják a filmet. A Filmtekercs ezt írta:az Agymanók folytatásával kétségtelenül egy sokakat megérintő, okos, vicces és fontos darabbal bővült a Pixar-univerzum.

A Sony és a Columbia Bad Boys: Ride or Die című filmje a második helyre érkezett: 31,5 millió dolláros bevételt várhat a hétvégétől, ami csak 44%-kal marad el az 56 millió dolláros nyitóhétvégéjétől. Ez a film és a Paramount If c. filmje is 100 millió dolláros hazai bevétel fölé emelkedhet hamarosan. Az utóbbi, egy családi vígjáték 3,6 millió dollárral számolhat a mostani, ötödik hétvégéjén. A Majmok bolygója: Királyság pedig valamikor a jövő héten átlépi a 160 millió dolláros bevételt Észak-Amerikában.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com