Hírek

Valentin-nap környékén debütál az első magyar-vietnámi film

az-almafa-viraga-3

Az almafa virága címet kapta az a romantikus alkotás, amely bizonyos szempontból már most történelmi jelentőségű. A Nemzeti Filmintézet közzé is tette az első képsorokat, és a premierdátumot is kitűzték.

Időben is átívelő romantikus filmet mutatnak be hamarosan a mozik, amely az első olyan koprodukció, mely Vietnám és egy európai ország – jelen esetben Magyarország – között történt. A párhuzamos történetszálak egyike a ’70-es években játszódik: egy rasszok közt átívelő kapcsolat kerül veszélyben, ugyanis a bevándorló hallgatóknak az Agrártudományi Egyetem elvégzését követően vissza kell térniük az országukba. Több mint negyven évvel később vesszük fel a fonalat, ahol egy fiatal vietnámi lány Magyarországra utazik, hogy utána járjon nagymamája titkának, miközben ő maga is szerelmes lesz.

A főszerepben egy filmekben keveset látott korábbi szépségkirálynő, Nari Nguyen áll. Ő alakítja majd az ifjú unokát, akinek partnere Koltai-Nagy Balázs, friss Junior Prima-díjas színész lesz. Mellékalakként Kálloy Molnár Péter, Dunai Tamás, Juhász Jázmin és Sütő András tűnik fel.

Az almafa virága már az előzetesek alapján is egy konvencionális romantikus melodrámának tűnik,

amit csak részben dobnak fel az autentikus vietnámi helyszínek. A forgalmazó láthatóan Valentin-napra szerette volna időzíteni filmjét, azonban február 14-et követően két nappal, 16-án kerül csak mozikba a produkció – így a szerelmeseknek más közös néznivalót kell találniuk a különleges nap apropóján.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com