Hírek

Az Álmosvölgy legendája remake készül

Az-Álmosvölgy-legendája-Johnny-Depp-Christina-Ricci

Remake készül Az Álmosvölgy legendája című filmből, a stúdió pedig már a forgatókönyvírót és a rendezőt is megtalálta egyetlen személyben.

A Paramount berendelte a kult-klasszikus Az Álmosvölgy legendája remake-jét. A történetet persze nem az ugyanennél a stúdiónál készült 1999-es Burton film találta ki, de tény, hogy legtöbben onnan ismerjük. Washington Irwing gótikus története először 1819-ben jelent meg az író rövid írásait tartalmazó kötetében. A Deadline forrásai szerint a Paramount új

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az Álmosvölgy legendája filmjét Lindsay Beer írja és rendezi.

Beer Hollywood igazi feltörekvő csillaga. Miután a Paramounthoz szerződött, számos izgalmas projektet kapott. Ő írja és rendezi a már utómunka fázisában járó, de még mindig hivatalos cím nélküli Kedvencek temetője filmet. Beer íróként dolgozott egy Star Trek mozifilmen és a következő Tini Nindzsa Teknőcök film egyik korai forgatókönyve is tőle származik.

Bár a most bejelentett film cselekményének részletei még nem ismertek, Beernek van honnan merítenie. Az Álmosvölgy legendájában egy fej nélküli lovas tart fenyegetésben egy kisvárost, annak legújabb lakójával (Ichabod Crane) együtt. Irwing elbeszélését számos formában láthattuk már, a Disney például 1949-ben készített belőle animációs filmet, a Fox pedig 2010-ben tévésorozatot. A legismertebb mind közül mindenképp Tim Burton 1999-es horrorfilmje. Ebben a verzióban Crane szerepében Johnny Deppet, míg a fej nélküli lovagéban Christopher Walkent láthattuk. A film 200 milliót és egy Oscart (legjobb látványtervezés és díszlet) hozott akkor a stúdiónak, így az újabb remake csak idő kérdése volt.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés