Hírek

Az Álom doktor rendezője újabb horrort fejleszt a Netflixnek: Something is Killing the Children

Something-is-Killing-the-Children-Mike-Flanagan

A horrorzseni Mike Flanagan újabb sorozaton dolgozik a Netflixnek, ami a népszerű Something is Killing the Children képregényen alapul.

A Collider értesülései szerint a horrormester Mike Flanagan és produkciós partnere, Trevor Macy írják és producerelik a Something is Killing the Children képregény sorozatadaptációját. A sokat mondó cím mögött ezúttal is a Netflixet kell keresni. Flanagan határozottan nem változtat a bevált recepten, jól érzi magát a streaming óriás kötelékében.

A Something is Killing the Children, vagyis a Valami öldösi a gyerekeket nem is olyan rég, 2019-ben robbant be a képregénypiacra.

A képregényt kiadó Boom! Studios mindössze 18 hónap alatt 1,2 millió példányt adott el a képregényből, ami a kortárs érában nemcsak a függetlenek között, de a Marvel/DC tengelyen is rekordnak számít – írja a THR.

James Tynion története Werther Dell’Edera képeivel olvasható, főhőse pedig a rejtélyes szörnyvadász utazó. Erica Slaughter (igen, tényleg így hívják) megérkezik egy városba, ahol sorra tűnnek el a gyerekek. Legtöbbjük soha nem tér vissza, akik mégis, szörnyű és hihetetlen szörnyekről számolnak be. A rendőrség a gyilkosságokat képtelen megoldani, a felnőttek pedig nem akarják elhinni a gyerekek történeteit a sötétben bujkáló szörnyekről. A lakók csakis a városba érkezett kívülállóban bízhatnak.

Flanagan a horror zsánerén belül elismert alkotónak számít. 2011-ben írta és rendezte az Alagút című filmet, majd 2013-ban az Oculust. Flanagan rendezett két meleg fogadtatású Stephen King adaptációt is: Álom doktor és Gerald’s Game. Utóbbi a Netflix égisze alatt készült, ahol a filmkészítő saját sorozatai, A Hill-ház szelleme és A Bly-udvarház szelleme is megvalósult.

A Boom! kiadótól Stephen Christy, a tartalomfejlesztésért felelős igazgató és Ross Richie CEO lesznek a sorozat producerei az író és a rajzoló mellett. A projekt egyelőre a fejlesztés korai szakaszában jár, így még a stáb és a színészgárda sem ismert. Az sem biztos, hogy Flanagan rendez majd epizódokat, de a The Haunting of… sorozatok nyomán nagyon reméljük.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com