Hírek

Az American Honey vitte el a legfontosabb trófeákat a Brit Független Filmdíjak átadásán

american_honeyAz American Honey, Andrea Arnold filmje kapta a legfontosabb trófeákat vasárnap este Londonban, a Brit Független Filmdíjak átadásán, amelyen a legjobb külföldi független film díjával a Moonlight című alkotást tüntették ki.

A Cannes-ban a zsűri díjával elismert American Honey lett legjobb brit független film, Andrea Arnold pedig a legjobb rendező díját vehette át. A produkció operatőre, Robbie Ryan is a díjazottak között szerepelt, a legjobb színésznő díját pedig a filmmel debütáló Sasha Lane-nek ítélték oda. A road movie-ban egy kamaszlány (Lane) vág át Amerikán egy csapat kétes egzisztenciával.

A díjátadó gálán, amelynek háziasszonya a Pusszantalak, drágám című tévésorozatból ismert Jennifer Saunders volt, a fárszi nyelven forgatott, a nyolcvanas évek Teheránjában játszódó Under the Shadow című horror szintén több trófeát gyűjtött be: az iráni származású Babak Anvari a legjobb forgatókönyv és a legjobb debütáló rendező díját kapta, a legjobb női mellékszereplő elismerése pedig a kilencéves Avin Manshadié lett – írta a The Hollywood Reporter. Az Under the Shadow, amely több nemzetközi filmfesztiválon is sikert aratott, Nagy-Britannia hivatalos nevezettje a legjobb idegen nyelvű film Oscar-kategóriájába.

Ken Loach Én, Daniel Blake című társadalmi drámája, amely korábban az Arany Pálma-díjat is elnyerte Cannes-ban, két színészi kategóriában kapott díjat a brit független filmdíjak gáláján: Dave Johns a legjobb színész, Hayley Squires pedig a legígéretesebb tehetség elismerését nyerte el.

Az Oscar-esélyesként emlegetett Moonlight Barry Jenkins rendezésében a legjobb külföldi független film díját kapta. A produkció egy fekete fiatalember életét ábrázolja, aki Miami egyik zord kerületében él.

Brett Goldstein az Adult Life Skills című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő lett, Camille Gatin a The Girl With All the Gifts című filmjével a produceri díjat vitte el, a legjobb független dokumentumfilm díja pedig a Notes on Blindness című produkciónak jutott.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com