Hírek

Az Amerikai Producerek Céhének jelöltjei

Rögtönzött szerelem

A színészek, majd a vágók és a forgatókönyvírók után most az amerikai filmvilágban dolgozó több ezer producer tette közé jelöltjei listáját az év legjobb produkcióiról.

Az élőszereplős játékfilmek tízes listájára felkerült minden alkotás, amelyekre a díjszezon során nagyobb figyelem irányult, így természetesen jelölést kapott a Három óriásplakát Ebbing határában, a Lady Bird, a Tűnj el! és a Szólíts a neveden. Rajtuk kívül A víz érintéseA Pentagon titkai, a Dunkirk került a legjobb tíz közé, és ezzel a jelöléssel talán megszilárdította helyét az I, Tonya és a Rögtönzött szerelem is, hogy majd az Oscaron is megérkezhessenek a legfőbb kategóriába. Az utolsó helyet a Wonder Woman kaparintotta meg, kiejtve ezzel olyan filmeket mint a Legsötétebb óra, a Mudbound, a The Florida Project vagy a The Disaster Artist.

Az animációs filmek közül az Oscaron azért nagyobb eséllyel induló európai vagy független alkotások itt nem rúgtak labdába, az öt helyet a Coco, a Gru 3, a Ferdinánd, a Lego Batman Movie és Bébi úr kaparintották meg. A díjátadó ceremónia január 20-án lesz, amire majd azért is érdemes lesz odafigyelni, mert ez a szervezet az egyetlen, amely az Oscarral megegyező szabályok szerint szavaz – habár ezzel tavaly semmire nem mentünk, itt a Kaliforniai álom, ott a Holdfény nyerte a fődíjat.

Ha lemaradtál, itt tájékozódhatsz a díjszezon korábbi eseményeiről.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés