Hírek

Az Apple nem engedi, hogy a rosszfiúk iPhone-t használjanak a filmekben

Mostantól így jöhetsz rá bármelyik filmben, ki lesz a végén a gonosz: ő az, aki soha nem használ iPhone-t.

Vigyázat, a cikk spoliereket tartalmaz a Tőrbe ejtve című filmről.

Rian Johnson, a Tőrbe ejtve rendezője érdekes részletet osztott meg nemrég egy videóinterjúban: az Apple tiltja, hogy a negatív szereplők iPhone-nal a kezükben legyenek láthatók a vásznon – írja az IndieWire.

A tiltás nyilvánvalóan csak akkor érvényes, ha az Apple-nek amúgy finanszírozási szerződése van a filmmel (pl. mert „product placement” díjat fizetnek a stúdiónak), máskülönben az alkotók szabadsága csorbítatlan marad – de a finanszírozás bőven elegendő hajtóerő sok filmnél ahhoz, hogy az Apple megkapja, amit akar.

Tehát – mondja Johnson –

mostantól így jöhetsz rá már egy krimi elején is, hogy ki a tettes: ő lesz az egyetlen, aki sose használ iPhone-t.

Ez jól visszaüt rám a következő rejtélyben, amit írok, és minden filmkészítő, aki titkos rosszfiúkkal dolgozik, most biztosan meg akar ölni, de olyan érdekes a dolog, hogy akkor is elmondom” – tette hozzá.

A rendező aztán kielemezte a Tőrbe ejtve egyik kulcsjelenetét (amikor a leendő valódi tettes megérkezik és az összes családtag először látható együtt), és valóban: számos karakter kezében ott van valamilyen Apple termék, és az érkező Ransom az egyetlen, akinél nincs.

A cikk alatt egy kommentben meg is jegyzik: az Apple azt sem engedi, hogy a készülékei repedt képernyővel legyenek láthatók.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya