Hírek

Az Aquaman sztárja is csatlakozott a Matrix 4 stábjához

Yahya Abdul-Mateen II, az Aquaman egyik gonosza is csatlakozott a készülő Mátrix folytatás szereplőgárdájához, ráadásul az egyik főszerepben láthatjuk majd.


Hirdetés

A Variety forrásai szerint a készülő Mátrix film rendezője, Lana Wachowski több színésszel is találkozott, míg végül a választás az egyik főszerep megformálására Abdul-Mateenra esett. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a franchise nagyágyúi Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatérnek a szériához. Arról, hogy Neo és Trinity mellett milyen szerepben tűnik majd fel Abdul-Mateen, még nem érkezett hír.

Yahya Abdul-Mateen II az Aquaman gonoszaként robbant be a köztudatba, ő játszotta a neve szerint rája, de ránézésre inkább rovarszerű jelmezbe bújó Mantát. Abdul-Mateen közvetlenül a halak urának kalandja után Jordan Peele horrorjában, a Miben csillogtathatta meg tehetségét Lupita Nyong’o karakterének apjaként. Később a Black Mirrorban is feltűnt, sőt az HBO égisze alatt készülő Watchmenben is ő játszhatja Cal Abar szerepét.

A negyedik Mátrix film cselekményéről még vajmi keveset tudunk, spekulációk máris születtek, hogy

Abdul-Mateen esetleg a fiatal Morpheus szerepében jelenik majd meg.

Filmközeli források azonban nem erősítették meg az állítást.

A Mátrix, a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak összesen 1,6 milliárd dollárt hozott a konyhára, bár a folytatások kritikai visszhangja messze alulmaradt az első rész magasztos fogadtatásához képest. A harmadik rész lezárása után azonban kérdés, hogy Lana Wachowski vajon milyen irányban kívánja továbbvinni a történetet.

A tervek szerint a negyedik Mátrix film munkálatai 2020 elején indulhatnak meg. A forgatókönyvön Wachowski mellett Aleksandar Hemon és David Mitchell is dolgozik. Hemon és Mitchell is munkálkodott korábban egy Wachowski projekten, mindketten írhattak egy epizódot a Nyolcadik érzék című sorozathoz.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés