Hírek

Az Argo 2-t és Horváth Lili elsőfilmjét támogatja a Filmalap

Árpa Attila: Argo
Árpa Attila: Argo

Árpa Attila: Argo
Árpa Attila: Argo

Újabb filmgyártási támogatásokról döntött a Magyar Nemzeti Filmalap. A legutóbbi döntőbizottsági határozat értelmében Árpa Attila Argo című filmjének folytatását 296 500 000 és Horváth Lili játékfilm-rendezői bemutatkozását 181 290 000 forinttal támogatja a Filmalap. A forgatások augusztusban kezdődnek.

Árpa Attila 2004-ben bemutatott Argo című akció-vígjátékának folytatásában, az Argo 2-ben a vadkeleti kincskeresés főbb szereplői visszatérnek. A készülő film szinopszisa szerint Balogh Tibi – ismét Kovács Lajos alakításában – nyolc év után szabadul a börtönből, de kicsit sem változott. Amikor egy japán szindikátus egy magyar társat keres egy rabláshoz, Tibi felajánlja magát és a bandáját. Bodrit, Psychót és a fejlövést csodával határos módon túlélő Tysont újra összetoborozza, hogy megszerezzen egy különleges adathordozót. Ám amikor kiderül számára, hogy ennek tartalma akár a világ uralmát jelentheti, rögtön változik a szitu, és Tibi be akar szállni a bizniszbe…

A közönségsiker folytatása a tervek szerint jövő februárban kerülhet a magyar mozikba. Az Argo 2 forgatókönyvét is jegyző Árpa Attila a produceri feladatokat is ellátja.

Napszúrás (2009) című diplomafilmjével feltűnt Horváth Lili augusztusban kezdi forgatni első játékfilmjét. A szerdai gyerek című film szorosan kötődik a fesztiváldíjakkal méltatott Napszúrás-hoz. A film főszereplője egy tizenkilenc éves lány, aki frissen kikerülve az állami gondozásból egy mikrohitel program segítségével mosodát nyit, és mindent elkövet, hogy beilleszkedjen a kinti világba, és megszerezze az intézetben maradt kisgyermeke felügyeleti jogát. A Popfilm gyártásában és német koprodukcióban készülő elsőfilm egy küzdelem, egy kitörési kísérlet, és a felnőtté válás története. A szerdai gyerek producere Fehér Károly.

Mindkét támogatott filmterv sikeresen vett részt az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával megvalósult forgatókönyv fejlesztésen.

A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése óta több mint 70 filmterv fejlesztését és 23 egészestés filmalkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba.

Filmunió

Filmunió

Add Comment

Click here to post a comment

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya