Hírek

Az Argo 2-ünnep, a srácok megcsinálták a melót!

argo_2_premier (2)Az elmúlt évtizedben kultikus kedvenccé vált Argo folytatása, az Argo 2 végre mától ott tombol a magyar mozikban: kedden a MOM Park két legnagyobb mozitermében sor került a díszbemutatóra. A nagyszabású eseményen összegyűltek mindazok, akik részt vettek az új rész elkészítésében.

A dress code „black tie optional” volt, azaz a férfiak esetében szmoking, öltöny csokornyakkendővel vagy fekete nyakkendővel, a nőknél pedig ilyenkor az estélyi vagy a koktél ruha a javasolt viselet. Ennek megfelelően, a producer Árpa József és a producer-társíró rendező Árpa Attila is különlegesen elegánsan jelent meg, hiszen ruházatukat a férfi öltözködés egyik hazai szakértőjére, Stan Ahujára bízták.

A reflektorfény természetesen Balogh Tibire és társaira irányult: Kovács Lajos, Scherer Péter, Kiss József, Kulka János, Nagypál Gábor, Bán János, Young-Shin Kim, Oszter Sándor és Nagy Feró mellett a tömegben még számtalan ismerős arc bukkant fel. Osvárt Andrea öccsével, Mártonnal érkezett, aki nem mellesleg film egyik betétdalát írta, rajta kívül a Kerekes Band, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Tankcsapda tagjai, valamint az Irie Maffia énekesnője, Sena képviselte a filmben hallható zenekarokat.

a stáb
a stáb

A zenészek mellett a hazai sztárvilág színe-java is megjelent, így Majkától az Irigy Hónaljmirigy tagjain és Bochkor Gáboron át Lakatos Márkig két nagy moziteremnyi néző nevette végig a filmet majd fogadta vastapssal a vászon előtt sorakozó alkotókat.

A legnagyobb taps után azonban sajnos nem volt meghajló: a vendégek külön megemlékeztek a film egyik feledhetetlen figurájának alakítójáról, a nemrég eltávozott Bicskey Lukácsról is.

A vetítés utáni koccintáson sok helyről lehetett hallani, hogy Árpa Attila akcióvígjátéka jó eséllyel az év legsikeresebb magyar filmje lesz.

Scherer Péter, Oszter Sándor
Scherer Péter, Oszter Sándor

Az Argo 2 mától látható a mozikban. Olvasd el kritikánkat!