Hírek

Az Avatar 2. legyőzte a Titanicot

James Cameron a filmtörténelem négy legnagyobb bevételt szerzett filmjéből hármat rendezett; az alkotásai között pedig most helyet cserélt kettő: az Avatar: A víz útja immár a filmtörténet harmadik legjövedelmezőbb filmje.

Nemrég írtuk meg, hogy az Avatar második része lehagyta a Star Wars: Az ébredő erő c. filmet és megszerezte minden idők 4. legtöbb bevételt szerzett filmjének címét (globálisan) – amióta a filmet bemutatták, folyamatosan dönti a rekordokat.

Most pedig az Avatar: A víz útja megverte Cameron korábbi alkotását, a Titanicot is, 2,243 milliárd dollárt begyűjtve globálisan, és ezzel immár a filmtörténet harmadik legjövedelmezőbb filmje lett – írja a The Hollywood Reporter.

James Cameron elmondhatja magáról, hogy a filmtörténet négy legnagyobb bevételt szerzett műve közül hármat ő rendezett. Az első helyen ugyanis a 2009-es Avatar áll (2,92 milliárd dollár világszerte), a második helyen a Bosszúállók: Végjáték (2,7 milliárd), a harmadikon most már a legújabb műve, a negyediken pedig a Titanic (2,19 milliárd korábban, de most, a nemrégi újrabemutató óta felkúszott 2,242 milliárdra).

Ezek a számok nem reprezentálják az inflációt. Ha az inflációt is beleszámítjuk, akkor az 1939-es Elfújta a szél legyőzhetetlen, mivel 3,9 milliárd dolláron áll; az Avatar második 3,5 milliárddal, a Titanic 3,25 milliárddal harmadik, és az eredeti Csillagok háborúja lenne a negyedik 3,21 milliárd mai dolláros globális összebevétellel. Ezen a listán A víz útja egyelőre csak a 15. helyezett lenne: megelőzné többek között A cápa, a Jurassic Park és a Tízparancsolat is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!