Hírek

Az Avatar 2 lenyomta a Top Gun: Maverick elképesztő idei rekordját!

Máris átlépte az egymilliárd dolláros bevételt az Avatar 2. Ezzel James Cameron alkotása lett a leggyorsabb film, amely 2022-ben elérte a Box Office mérföldkövet.

Mindössze 14 nap kellett az Avatar 2-nek ahhoz, hogy világszerte egymilliárd dolláros bevételt generáljon. A Variety beszámolója szerint ezzel az Avatar: A víz útja lett a leggyorsabb film 2022-ben, amely ekkora összeget hozott a mozipénztáraknál.

Idén mindösszesen három film volt képes ekkora eredményt elérni, de az Avatarral szemben a Top Gun: Maverick 31 nap alatt, míg a Jurassic World: Világuralom több mint 4 hónap alatt volt képes hasonló bravúrra. Nem mindennapi társaságba került ezzel A víz útja: a filmtörténet során eddig 6 alkotás érte el két hét alatt az 1 milliárdos bevételt, legutóbb a Pókember – Hazatérés volt ennyire gyors 2021-ben, Peter Parkerék akkor 12 nap alatt teljesítették a kvótát.

A régóta várt Avatar-folytatás már a nyitóhétvégén nagyot szólt: december közepén csak Észak-Amerikában 134 milliót, világszerte pedig 435 milliót fialt, az azóta megtermelt 1.025 milliár dolláros bevétellel pedig a pandémia időszakának 3. legsikeresebb filmjévé vált.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com