Hírek

Az Avatar 2. megkapta végleges címét, és előzetese is érkezett

Avatar: A víz útja lesz a címe James Cameron várva várt óriásfilmjének.

Avatar: The Way of Water, azaz kb. „Avatar: A víz útja” lesz a címe az idei év (és valószínűleg az elmúlt sok év) legnagyobb filmjének, James Cameron tizenhárom év után idén decemberben érkező alkotásának – írja a Deadline.

A címet szerdán a CinemaCon című eseményen jelentette be a Disney (amelyik nemrég vásárolta meg az Avatar eredeti stúdióját, a 20th Century Foxot). A film új logót is kapott, ami (néhányunk megelégedésére) végre nem a Papyrus betűtípust használja.

Egy 3D-s előzetest is levetítettek. Az előzetes – a Deadline szerint – még lenyűgözőbb látványt nyújtott, mint a 2009-es eredeti film (saját megjegyzés: ez azért nem nehéz; a 2009-es a maga forradalmi újdonsága ellenére ma már érezhetően öregedik, ami a látványt illeti). Számos újfajta lény jelent meg benne, például repülő hal-madár teremtmények; egy bálna, amivel kapcsolatot lehet teremteni; ám egymással konfliktusban álló bennszülöttek is: a jelek szerint a navik egy csoportja tűzfegyverekkel, másik csoportjuk íjjal-nyilakkal szállt szembe egymással.

Az előzetes az új Doktor Strange film előtt lesz látható a mozikban (idehaza május 4-től); online csak egy héttel később jelenik majd meg.

A négy folytatás mindegyikének a Sully család áll majd a középpontjában” – mondta Jon Landau producer, aki Új-Zélandról repült a bemutatóra. – „Mindegyik film egy önálló történet lesz, kielégítő lezárással a végén, de a négy film összességében nézve egy nagyobb, eposzi történetet mesél majd el.

Cameron maga videón keresztül jelentkezett be. Elmondta: az új filmek a technikai határokat is még tovább feszegetik, magasabb képkocka-sebességgel, magasabb felbontású 3D-vel, minden egyes felvételt a lehetséges legnagyobb vászonra tervezve.

Az Avatar a maga 2,8 milliárd dolláros összebevételével a világ máig legjövedelmezőbb filmje (egy időre letaszította a trónról a Bosszúállók: Végjáték, de jelenleg ismét Cameron filmje az első). A Disney szeptember 23-túl ismét moziba engedi az eredeti Avatart, újramasterelt hanggal. Az Avatar: A víz útja december 14-én érkezik a mozikba.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com