Hírek

Az Az-filmek rendezőjénél landolt a Flash

Nagyon úgy fest, hogy végre tényleg egyenesben van a Flash-film. Több próbálkozás után végül az Az-filmekért is felelős Andy Muschietti került a rendezői székbe.

Ezra Miller, aki a 2017-es Az Igazság Ligájában bújt először Flash bőrébe visszatérne, hogy egy önálló filmben is megformálja a DC szuperhősét. És nagyjából ennyi is, ami a projekt ötletének megszületése óta biztos. A filmet ugyanis már évek óta tervezik, a rendezői szerepre pedig Seth Grahame-Smith-t kérték fel először, akit aztán Rick Famuyiwa váltott. Mindketten kreatív különbségekre hivatkozva léptek ki a Warner Bros. projektjéből.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Tetszett Az Igazság Ligája vagy nem tetszett?

Grahame-Smith távozása azért is volt fájó, mert ő még egy forgatókönyvvel is előrukkolt a tervezett alkotáshoz. Kettejüket azonban még mindig nem Andy Muschietti váltotta közvetlenül. Az Éjszakai játék címen futó humoros krimit jegyző páros, John Francis Daley és Jonathan Goldstein is a stúdió fókuszában volt egy ideig. De ők sem tartottak ki a Flash-film mellett. Állítólag velük magának Ezra Millernek volt problémája, mivel a két rendező egy könnyebb és humorosabb hangvételű alkotást tervezett, míg Miller a sötétebb és komorabb irányt preferálta.

Így jutottunk el az Az 1-2-t jegyző Muschiettihez, aki a horrorfilmek révén már amúgy is jó kapcsolatot ápol a Warner Bros.-szal. Az IndieWire szerint egyáltalán nem meglepő a választás, hiszen a rendező az Az első részével új bevételi rekordot állított be a horror műfajának világában.

De – Az

A készülő Flash-nek egyébként nem csak a rendező megtalálásával és megtartásával gyűlt meg a baja, de forgatókönyvek terén sem sikerült gyorsan megállapodnia. Grahame-Smith első verzióját követte egy Miller-Grant Morrison-példány, amelyet szintén lecseréltek. Az egyelőre végsőnek tűnő írás Christina Hodsontól érkezik majd, aki az önálló Harley Quinn-filmet (Birds of Prey) is írta.

Hiába azonban a látszólag összeálló stáb, egy ennyire képlékeny projektnél bármi megtörténhet. Viszont ha a jelenlegi felállás marad, akkor egy igencsak erős csapattal készülhet el az önálló Flash-film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés