Hírek

Az egész várost átverte a két illuzionista!

megtevesztes_mesterei2Több tízezer emberrel hitették el, hogy földönkívüliek jelentek meg a lakóhelyük közelében. A nagy átverésről tévéműsor készült.

Megdöbbentő dolgok történtek Nagy-Britannia nyugalmas kisvárosában. A húszezres lakosú Stamford paranormális jelenségek színhelyévé vált, és pánik tört ki a helyiek közt. Először fényköröket láttak az égen, éjfélkor a búzamezőben jelentek meg különböző formák, később az állatok kezdtek el furcsán viselkedni, majd egy férfit is „elvittek” az ufók. Hetekig tartó találgatások után derült csak fény rá, hogy két híres illuzionista hitette el a helyiekkel, hogy a földönkívüliek évek óta figyelik őket, és fel akarják venni velük a kapcsolatot.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Orson Welles 1938-ban készült híres rádiójátékához hasonlóan, több mint hetven évvel később is sikerült tömegeket megvezetni. A lakosok ugyanis nem tudták, valójában mindez csak egy film része. A háttérben ezúttal Barry Jones és Stuart MacLeod skót illuzionista páros állt, akik a tökéletes megtévesztéshez az internetet és a közösségi média erejét is felhasználták. Egy-egy helyi hírességet megnyerve Twitter-bejegyzéseket írtak, álinterjúkat adtak, valamint manipulált videókat töltöttek fel a YouTube-ra, melyek vírusként terjedtek a helyi közösségen belül. A zseniális páros igazi terepe azonban az utca, ahol – rejtett kamerák előtt – látványos trükkökkel döbbentették meg a járókelőket.

megtevesztes_mesterei3Az Egyesült Királyság híres mágusainak nagy átveréseit a nézők is nyomon követhetik, A megtévesztés mesterei című sorozatban a National Geographic Channel műsorán.

Mi mindketten skót tengerparti kisvárosokban nőttünk fel, ahol soha semmi érdekes nem történt. Ezzel a tévésorozattal gyerekkori álmainkat váltjuk valóra, és egész városok életét kavarjuk fel” – mondja Barry Jones.

Az illúziókeltésre többek között mozifilmek történetei motiválták őket. „Látni lehet, hogy melyik trükköt ihlette a ’yolcadik utas a halál, az E.T. – a földönkívüli, a Poltergeist – Kopogó szellem vagy valamely más kultikus film. Ezenkívül sokat merítünk városi legendákból, néphagyományokból és az összeesküvés-elméletekből is” – teszi hozzá Stuart MacLeod, aki szerint a legnehezebb trükk talán a gabonakör megjelenítése volt. „Mindenképen szerettük volna odavarázsolni ezt a kört, mert így láttuk biztosítottnak, hogy megindul a szóbeszéd a városban. Az emberek azonnal elkezdték fényképezni és megosztani a neten, amikor pedig a nyomtatott sajtó is elkezdett cikkezni róla, tudtuk, hogy működik a dolog.”

A páros azonban nem csak Stamford lakóit tévesztette meg, hanem további városokban is felbukkannak, ahol szellemek, vámpírok és természetfeletti képességekkel rendelkező emberek létezéséről győzik meg a közönséget. Az elképesztő trükköket július 7-től hétfőn esténként 22 órakor láthatják a nézők a National Geographic Channel műsorán.

Kik ők? Barry Jones-ról és Stuart MacLeodról röviden

megtevesztes_mesterei4

A skót illuzionisták, Barry Jones és Stuart MacLeod 2004-ben, Magick című komédiasorozatukkal váltak ismertté Angliában. Nevük azóta fogalom lett az Egyesült Királyságban, ahol 2009-ben a „legjobb komikus illuzionistáknak” választották őket. A két mágus 1994-ben ismerkedett meg az Aberdeeni Egyetemen, ahol hamarosan elkezdtek közös videókat forgatni mutatványaikról. Azóta televíziós produkciók egész sorában szerepeltek – többek közt a Channel 4 Dirty Tricks című showjában –, és ők vezették a When Magic Tricks Go Wrong című műsort. Legvitatottabb alkotásuk a The Magic of Jesus című show, melyben az Újszövetségben leírt jézusi csodákat ismétlik meg saját eszközeik segítségével.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés