Hírek

Az élet tiszteletéről szól a januári dokufesztivál

Január 21-29. között 9. alkalommal rendezik meg a Budapest International Film Festivalt. A 2023-as szemle mottója: Ne vedd el mások életét és lelkét, múltját és jelenét, szabadságát és örömét, alkotását és hitét, ne pusztítsd el a környezeted!

Ebben a szellemben rendezi meg a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF, 9. alkalommal, a hazai kulturális élet rangos és közönségbarát nemzetközi filmes eseményét – írja a szervezők közleménye.

2023. január 21. és 29. között ismét országos lesz a BIDF!

12 város közel 200 vetítésén, 50 rangos film 7 kategóriában versenyző alkotói üzenik a világnak, hogy:

Légy felelős!  – Légy bátor!  –  Légy őszinte!  –  Légy szabad!  –  Légy boldog!

5 egészestés versenykategóriában várják a versenyfilmek meghívott alkotói és 100 Civil Nagykövetük Budapesten, a Cinema City Mammut moziban és országszerte a hazai közönséget, akiknek csak a BIDF-en nyílik alkalmuk arra, hogy a sokszorosan díjnyertes, a valóságot a művészet erejével ötvöző filmeket láthassák.

30 nemzetközi zsűritag fog dönteni arról, hogy az Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott filmek közül melyek lesznek a BIDF nyertes alkotásai.  

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!